Korosztályos világbajnokot igazolt a Pécs!

Az amerikai Destiny Williams az elmúlt szezonban a román bajnokság legjobbja volt - írja a baranyai klub sajtóközleményben, íme:

Épül a PEAC­Pécs női kosárlabdacsapata. A legutóbbi szezont bajnoki ezüst­, Magyar Kupa­arany­, valamint Közép­európai Liga­bronzéremmel záró együttesnek megvan az első új légiósa a következő idényre. Ráadásul nem akárki érkezik a klubhoz: az amerikai Destiny Williams az Araddal második helyen végzett a román bajnokságban, valamint megnyerte a kupát, őt választották az év legjobb játékosának, mérkőzésenként átlagban 16,5 pontot dobott és 12,7 lepattanót szerzett. A 22 éves, 193 centis center 2012­ben a Baylor Lady Bears csapatával aranyérmes lett az amerikai egyetemi bajnokságban, 2009­-ben pedig világbajnoki címet nyert Bangkokban az Egyesült Államokkal.

Mindezek ismeretében nem csoda, hogy sokat várnak tőle Zseljko Djokics csapatánál. A négyes és az ötös poszton bevethető játékosról van szó ­ tudtuk meg Mészáros Zalántól, a PEAC­Pécs ügyvezető igazgatójától. ­ Tőle természetesen azt várjuk, hogy centerposzton meghatározó szerepet töltsön be a másik légiós mellett. Williams tehát megvan, már csak az a kérdés, ki lesz a párja a palánk alatt. A pécsi sportvezető szerint néhány nap múlva ez is kiderül: egy külföldi játékos érkezését jelentheti majd be. Miként nemsokára mezőnyposztra is hoznak egy új kosarast ­ ha ő megérkezik, gyakorlatilag kész lesz a PEAC­Pécs kerete.

Amely alaposan átalakul a nyári szünetben. A magas emberek közül Sopronba igazolt Nagy­Bujdosó Nóra, s bár szívesen megtartották volna, visszatért hazájába, a Canberrához az ausztrál Abby Bishop ­ ám miután nagyon jól érezte magát Pécsett, elképzelhető, hogy később még lesz ő a PEAC játékosa. Ieva Kublina is búcsút intett, a lett centertől többet vártak, sajnos nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így nem is marasztalták. Szintén más csapatban folytatja az irányító­hátvéd Maurita Reid, aki a közönség egyik nagy kedvence volt.

A csapat tehát gyakorlatilag új lesz a PEAC­Pécsnél, ám mindenki abban bízik, hogy a klub hasonló sikereket ér majd el, mint a legutóbbi szezonban - írja a PEACPécs.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus