Körvonalazódik a ZTE NKK következő idénye

A klub sajtóközleményben számolt be a keret változásairól, a várakozásokról és az együttes helyzetéről. 

A ZTE NKK közleménye: 

Az elmúlt szezonban a hatodik helyen végzett csapatunk. Már a bajnokság végeztével a vezetőség elkezdte a következő idényre való felkészülést. Nem könnyű munka ez, hiszen az anyagi források korlátozottsága miatt nehéz csapatot építeni. Ezt a klub minden éven precíz és tervszerű gazdálkodással meg is oldotta. A Volán társaságok régiósítása miatt egy újabb változással kellett szembenézni, ami nagyban meghatározhatja a következő éveit a ZTE NKK-nak. Tóth László ügyvezető és munkatársai folyamatosan dolgoznak az anyagi háttér biztosításán:

Sok tárgyalás és munka van mögöttünk, de örömmel jelenthetem be, hogy a ZTE NKK leadta és be is fizette a 2015/2016-os szezonra a nevezését, beleértve az utánpótlás csapatokat is.

Az ügyvezető elmondta, hogy stabil a gazdálkodása a klubnak és azon munkálkodnak, hogy ez így is maradjon az egész idényben. Nem ígérgetnek, de amit vállalnak, azt teljesítik mind a játékosok, mind a szakmai munkát végzők, mind az egyéb területeken dolgozók felé.

Szeretnénk megköszönni minden szponzorunknak a támogatását, külön kiemelve Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzatának valamint az Országos és Megyei Kosárlabda Szövetségnek a segítségét – mondta Tóth László.

A klub működését és a csapat kialakítását is nagyban befolyásolják az anyagi lehetőségek. Gáll Tamás vezetőedző már a szezon lezárását követően tárgyalásba kezdett a játékosokkal és a klub mértékeihez illeszkedve ajánlatot is tettek nekik. 

Zele Dorina megtartása nehéz lett volna, hiszen a bajnokság második legjobb pontdobójáról beszélünk az ő személyében. A PEAC Pécs egy jobb ajánlatával szerződtette a kiváló játékost. Hasonlóképpen történt ez Varga Zsófiánál is, akinek a Győr tudott jobb feltételeket biztosítani.

Gáll Tamás elmondta még, hogy Mészárosné Darida Csilla esetében a játékos jelezte, hogy szeretné átadni a fiataloknak a helyét, de egy igazán sportszerű gesztusként jelezte, ha szükség van, rá akkor minden további nélkül segít a csapatnak. A kiváló játékos nem távolodik el a klubtól, hiszen az utánpótlás nevelésben folytatja a munkát a jövőben. Ambrus Szandra távozik a klubtól, akinek ezúton is sok sikert kívánunk. Aldazabal Berroa Laura esete egy kicsit bonyolultabb. A fiatal játékos a szezon közben érkezett kölcsönben Sopronból, majd a bajnokság végén a vezetőedző jelezte, hogy szívesen számolna vele a következő idényben is, ha a Sopron nélkülözni tudná. A tárgyalások egyenlőre megrekedtek, mert a szövetség légiós szabályának értelmezésében még nem egyértelmű, hogy Laura idegenlégiónak számít –e avagy sem.

Gáll Tamást az érkezőkről is faggattuk:

Elég szűkös a magyar játékos piac. Nagyon nehéz megfelelő játékost találni, akit a nagyobb csapatok még nem szerződtettek. Végig néztem az U16, U18, U20-as és az Universiade csapatok mérkőzéseit és több olyan játékost is láttam, akik hasznára lehetnének a csapatomnak. A megkeresett játékosok közül az U20-as válogatott erősségét Böröndy Vivient sikerült leigazolni, aki az MTK –Budapest csapatától érkezik.

A vezetőedző elmondta továbbá, hogy a 4-5-ös poszton bevethető Licskai Zsófiát a bajnok Sopron csapatától sikerült szerződtetni, míg a rutinos 3-as poszton használható Orsó Viktóriát ugyancsak az MTK- Budapesttől csábítottuk Zalaegerszegre.

Gáll Tamás kiemelte még, hogy az érkezők mellett nagy fegyvertény, hogy sikerült megtartani Nagy Dórát, aki több kérőt is visszautasított a ZTE kedvéért. A tavalyi csapatból sikerült megegyezni Szélesy Judittal, Velkey Krisztinával, Horváth Zsófiával és Jurkó Noémivel is. Nagy örömünkre szülés után visszatér a csapatba és újra csatarendbe áll Gáspár-Szalay Virág is. A szakvezető még egy magyar játékos szerződtetésén dolgozik, ha ez nem sikerülne, akkor egy külföldi kosárlabdázó érkezhet a csapathoz.  

A játékosok javában készülnek a szezonkezdetre, hiszen mindenki egy 11 napos edzéstervet kapott, amit az augusztus 10-i első összetartásig kell elvégezniük. Előtte még augusztus 9-én a hagyományos Jótékonysági főzőnapon a ZTE KK férfi kosarasaival közösen vesznek részt az Aquacity-ben, és ha információink pontosak bográcsgulyással kedveskednek a vendégeknek

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus