Körvonalazódik az új PEAC-Pécs "magyar magja"

Az élő szerződéssel rendelkező Raksányi Krisztina mellett Zele Dorina és Licskai Zsófia is a PEAC-Pécs mezét ölti magára a 2016/2017-es szezonban, valamint Szücs Réka is Pécsett folytatja.

 

A PEAC-Pécs közleménye:

A pécsi klub vezetősége megállapodott a 24 esztendős Zele Dorinával, aki továbbra is PEAC-Pécsnél folytatja a pályafutását, Licskai Zsófia pedig a ZTE NKK-tól érkezik a baranyai megyeszékhelyre, a magas sor erősítésére.

– Zele Dorinával, aki 9,9 pontot és 4,8 lepattanót szerzett meccsenként a néhány hete véget ért szezonban, ezáltal csapatunk egyik húzóembere volt az előző évadban, hamar megegyeztünk a közös folytatásról – mondta Kond Árpád, a PEAC-Pécs ügyvezetője. – Raksányi Krisztina mellett ő a magyar magunk másik fontos bástyája. Sajnos idén több alkalommal is sérülések hátráltatták Dorinát a munkájában, így azt gondolom, ha ezek elkerülik, még többre lehet képes, és bízom benne, hogy új szakvezetőink keze alatt tovább tud fejlődni.

Licskai Zsófiával egy éves szerződést írt alá a PEAC-Pécs. Az ötös poszton bevethető, kapuvári születésű, 22 esztendős, 189 cm magas kosárlabdázó Zalaegerszegről igazolt Pécsre. Soproni nevelésű játékos, hat idényben szerepelt a Sopron felnőtt csapatában, tavaly nyáron váltott klubot első ízben. A ZTE NKK-ban 9,8 pontos és 4,8 lepattanós átlagot hozott, amivel csapata második legeredményesebb játékosa volt – az irányító Nagy Dóra mögött.

– Licskai Zsófiát azért hívtuk Pécsre, mert fontos volt, hogy fiatal, fejlődőképes, megbízható, jó szellemű magyar magas játékossal erősítsünk az új idényre, aki ugyanakkor kellő tapasztalatokkal is bír. Zsófi az elmúlt idényben bebizonyította, hogy nevelőegyesülete után megállja a helyét más csapatban is, és a válogatottban is jól teljesített februárban. Nem lesz tehát teljesen ismeretlen az edzésmunkája edzőink számára, hiszen a magyar válogatottban dolgoztak már együtt - fogalmazott az ügyvezető.

A center örömmel érkezik a nyáron Pécsre.

–  Izgatottan várom a következő szezont Pécsen! Mindig is szerettem a várost, és szimpatikus a klub által felállított koncepció – nyilatkozta Licskai. – Azon leszek, hogy minél többet tudjak segíteni a csapatnak és minél sikeresebbek tudjunk lenni. Szeretnék sok mindenben fejlődni, előrelépni, és úgy gondolom, erre minden lehetőség adott lesz itt.

A magas poszton számításba vehető játékosokon kívül megállapodtak Szücs Rékával is a folytatásról. A pécsi születésű, saját nevelésű ifjú irányító tavaly lelkes, odaadó játékával, jó védőmunkájával és szakmai fejlődésével vívta ki a közönség szimpátiáját, nem túlzás azt állítani, hogy a PEAC-Pécs egyik meglepetésembere volt.


Foto, Slide - peacpecs.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus