Krivacsevics: dupla-dupla

Magyaros meccset játszottak a múlt hét végén az olasz női bajnokságban, egymással került szembe Honti Kata és Vida Anna csapata. Amint az várható volt, a bajnok Schio, Kata együttese nagy különbséggel verte az újonc Triestina csapatát. Krivacsevics Tijana dupla-duplát ért el, de a kassai derbin a városi rivális nem igazán állította nehéz feladat elé együttesét. Rasheed Rita sajnos elég keveset játszott franciaországi premierjén, Quigley Alexandria együttese pedig váratlanul nagy ellenállásba ütközött.

Az olasz bajnokság "magyaros" mérkőzésén Honti Kata csereként pályára lépve 23 perc alatt 10 pontig (4/9 dupla,0/1 tripla, 2/2 büntető) jutott, s volt még mellette 6-6 gólpassza és lepattanója, valamint 1-1 szerzett és eladott labdája.

Panka, ahogy az előző évadban a másodosztályban, úgy most az élvonalban is csapata legeredményesebb játékosa volt. 33 perc alatt 5/12-es dupla, 1/5-ös tripla és 3/4-es büntető mutatóval, 16/3 pontig jutva messze a trieszti együttes legeredményesebb játékosa volt a csapata által egyébként 96-42-re elveszített összecsapáson. A Triestina együtteséből csak Panka jutott 10 pont fölé, a második legeredményesebb játékos 8-ig jutott. Vida Anna statisztikai lapjára még 5 lepattanó, 1 gólpassz 2 szerzett és 3 eladott labda került.

A lengyel pontvadászatban a Wisla Krakkó a féidőben még 7 pontos hátrányban volt a nem túl ismert MKK Siedlice ellen, ám szünet után fordított, s végül a vártnál csak jóval nehezebben, 60-55-re nyert. A magyar válogatott Quigley Alexandria sem villogott, 5/9-es dupla, valamint 0/5-ös tripla mutatóval 10 pontig jutott. Volt még 5 lepattanója, 4 gólpassza és 1 szerzett labdája.

Szlovákiában, amint az várható volt, repülőrajtot vett, s remekül menetel Krivacsevics Tijana csapata, a Good Angels Kosice. A szlovákiai együttes eddigi mindhárom meccsét fölényesen megnyerte. Legutóbb városi "derbit" játszott a csapat a Cassovia ellen, s 60 pont különbséggel, 92-32-re győzött. A magyar válogatott középjátékos 17 pontos (6/10 dupla, 5/7 büntető) és 12 lepattanós (8 támadó), izmos dupla-duplát ért el. A múlt hét közepén a Besztercebánya ellen 106-39-re megnyert meccsen 18 pontot szerzett Tijana, a nyitányon pedig 12 pontot dobott az Iglónak a 100-51-re megnyert találkozón.

Az angol női pontvadászatban Fritz Judit csapata, a Cardiff Archers azok után, hogy a nyitányon kikapott, a héten két meccset is megnyert. A magyar bedobónak az első fordulóban nem igazán ment a játék, akkor 27 perc alatt 5/3 pontot (1/9 dupla, 1/2 tripla) dobott, szedett 4 pattanót, volt 1-1 gólpassza és eladott labdája, s kipontozódott.

Sajnos a csapat a múlt héten lejátszott két bajnokijáról még nincs statisztika, lehet az ő esetében majd egy hetes fáziskésésben leszünk. Most csapata eredményeiről tudunk beszámolni, s hogy ő hogyan játszott, a csak később felkerülő statisztika miatt a következő heti beszámolónkban tudunk majd tájékoztatást adni. A múlt héten mindenesetre 2 meccset megnyertek a cardiffi "íjász lányok", előbb Brixton Topcats csapatát verték 85-59-re, majd a Sevenoaks Suns csapatát győzték le 82-66-ra.

Bemutatkozott a francia élvonalban Rasheed Rita, aki elsőre 12 percet kapott a Union Hainaut csapatában. A nyitó mérkőzésen a korábban szebb napokat látott Tarbes csapatától 83-72-es vereséget szenvedő együttes magyar bedobója rövidke bevetése alatt elrontott egy triplát, bedobta mindkét büntetőjét, volt 1 lepattanója és 4 eladott labdája.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus