Krivacsevics és Quigley 20-20 ponttal hangolt

Krivacsevics Tijana és Quigley Alexandria egyaránt 20-20 pontot szerezve "hangolt" az Euroliga nyitó fordulójának szerdai, egymás elleni, Kassa-Krakkó ütközetére. Horti Dóra volt csapata ellen győzelemmel, dupla-duplával kezdte a bajnokságot török földön. Honti Kata rangadót nyert a Schióval, Rasheed Rita és Vida Anna csapata viszont még nyeretlen, és Kajdacsi Judit együttese is alulmaradt ezen a hétvégén. Nézzük a részleteket!

Bulgáriában Kajdacsi Judit csapata, a Montana 79-67-es vereséget szenvedett a Haszkovótól. Kajdacsi 34 perc alatt 9 pontot (3/7 dupla, 3/4 büntető) és 10 lepattanót (4 támadó) szerzett, volt 2 eladott labdája.

Franciaországban Rasheed Rita csapata, az Union Hainaut 3. vereségét szenvedte el, a legyőző most a Flammes Carolo volt, amely a 25-10-es 2. negyedben mérte a döntő csapást Ritáékra. A magyar bedobónak tovább emelkedtek a játékpercei, már csaknem egy félidőt, 19 percet töltött a pályán. Ezalatt 4 triplából 2-t bedobott, így zárt 6/6 ponttal. Volt még 1 lepattanója és 2 eladott labdája.

Olaszországban rangadót nyert a Famila Schio, amely fordulatos meccsen 74-72-re verte a Velencét. Honti Kata csereként 23 percet játszott, s 5 pontig (2/3 dupla, 0/1 tripla, 1/2 büntető) jutott. Leszedett 2 lepattanót, kiosztott 4 gólpasszt, volt 2 szerzett és 1 eladott labdája. Chiney Ogwumike teljesítménye minimum figyelemre méltó volt ezen a rangadón, a Schio centere 37 pontot - a csapat pontjainak felét - dobott és 13 lepattanót szedett.

Vida Panka csapata, a Triestina a Battipaglia együttesétől kapott ki 73-56-ra. A magyar bedobónak nem ment a dobás, 3/14-es dupla, 0/2-es tripla és 2/2-es büntető mutatóval dobott 8 pontja mellé leszedett 6 lepattanót, volt 1 gólpassza és 2 eladott labdája.

Szlovákiában elvileg rangadónak számított volna a Kassa-Rózsahegy összecsapás, ám a 90-49-es kassai siker nem erre utal. Krivacsevcis Tijana mindenesetre a kassai csapat legjobb pontszerzője volt a maga 20 pontjával.

Megkezdődött a török bajnokság, amelyben Horti Dóra éppen előző csapata, a Canik ellen debütált új együttesében, a Mersinben, méghozzá dupla-duplával. "Dodi" csereként 25 percet játszva 14 ponttal (5/9 dupla, 4/4 büntető) s 10 lepattanóval (5-5 védő és támadó) vette ki részét csapata 89-77-es sikeréből. Statisztikai lapjára még 2 gólpassz és 5 eladott labda került. Érdekesség, hogy Dodi volt csapatában lényegében a pótlására az előző szezonban Győrben kosarazó Jocelyn Tinkle került, aki 15/3 ponttal és 6 lepattanóval debütált a törököknél.

Fritz Judit walesi csapata, a Cardiff a héten nem játszott, s mint kiderült, nem a magyar bedobón múlt együttese előző 80-78-as veresége a Nottinhgam ellen. Jó hatásfokkal (8/10 dupla, 0/1 tripla, 2/2 büntető) dobva elért 18 pontja mellé leszedett 3 lepattanót, volt 1-1 gólpassza és szerzett, valamint 2 eladott labdája.

A lengyel női bajnokságban tovább őrzi veretlenségét Quilgley Alexandria csapata, a Wisla Krakkó. A csapat a Rybnik együttesét verte magabiztosan 84-61-re. A krakkóiak legeredményesebb játékosa a magyar válogatott bedobója volt, aki 8/9-es dupla, valamint 1/2-es tripla és büntető mutatóval 20/3 ponttal zárta az összecsapást. Volt még 4 pattanója s 2 gólpassza.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus