Krivacsevicsék hosszabbításban győzték le Hontiékat

Drámai, hosszabbításos Euroliga mérkőzést játszott egymás ellen Kassán két válogatott játékosunk, Krivacsevics Tijana, valamint a sérülése miatt közel 3 hetes kihagyás után visszatérő Honti Kata csapata, a Kassa és a Schio.

A találkozón szinte végig fej-fej mellett haladt a két együttes. Az első negyed 17-17-tel zárult, majd a másodikat 2, a harmadikat pedig 3 ponttal nyerte a Schio. Az időközben egy bizonyos Lynetta Kizer személyében egy 23 éves, 196 centis amerikai centert szerződtető szlovák bajnok tapadt az olaszra, és 6 másodperccel a befejezés előtt Perkins kosár plusz büntetős akciójával 65-65-re alakította az állást, s ez marad a végeredmény a rendes játékidőben - jöhetett a hosszabbítás. Ebben a hátrányból a hosszabbítást kiharcoló kassai csapat érvényre juttatta lélektani előnyét, s a túlórát 6-2-re nyerve 71-67-re győzött. 

A már említett Kizer személyében egyébként a jelek szerint egy remek centert igazolt a Kassa, hiszen a kosaras 10/13-as mezőnymutatóval dobott 20 pontja mellett 14 lepattanó megszerzésével, azaz egy meglehetősen erős dupla-duplával vette ki részét a kassai diadalból. 

Ami a két magyar válogatott játékost illeti, Tijana a győztes oldalon 30 percet játszva 1/7-es mezőny és 2/2-es büntető mutatóval 4 pontig jutott. Mezőnyben hasznosan játszott, volt 2-2 lepattanója és szerzett labdája, valamint nem kevesebb, mint 4 gólpassza.

Kata szinte hajszálra annyi időt töltött a pályán, mint Krivacsevics, 2/3-as dupla. 0/2-es tripla és 2/4-es büntető mutatóval 6 pontot dobott, volt 2-2 lepattanója és eladott, valamint 1-1 gólpassza és szerzett labdája.

Fotó: Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus