Légiós lányaink fekete hete az Euroligában

Három Euroliga csapatban szereplő honfitársnőnk egyike sem tudott nyerni a hétközi fordulóban. Horti Dóra török együttese viszont bravúrt hajtott végre az Európa-kupában.

Honti Kata ugyan nagyot játszott, és a Schio szünetben még 5 ponttal vezetett is saját pályáján az egyik török sztárcsapat, a Fenerbahce ellen, ám a többek között Angel McCoughtry személyében ex-soproni, valamint Quanitra Hollingsworth személyében korábbi győri kosarassal s még több világsztárral felálló török gárda fokozatosan átvette az irányítást, s a záró szakaszt 22-8-ra megnyerve végül 75-59-re győzött. Honti Kata, válogatottunk csapatkapitánya bő 30 percet töltött a pályán, ezalatt 12 pontot (4/6 dupla, 0/1 tripla, 4/4 büntető) dobott, s "holtversenyben" ő lett csapata legeredményesebb játékosa. Katának emellett volt még 4 lepattanója, 1 gólpassza és 2 eladott labdája.

Krivacsevics Tijana kassai alakulata újabb hazai vereséget szenvedett az Euroligában. A Good Angels a sorozat egyik legnagyobb esélyesének tűnő együttesét, az orosz sztárcsapatot, a Jekatyerinburgot fogadta. A vendégek 23-12-re nyert első negyeddel adták a hazai csapat tudtára, hogy győzni utaztak Kassára, s végül minden negyedet "hozva" 71-51-re nyertek is. A magyar válogatott centerének nem igazán ment a dobás, 3/13-as mezőnymutatóval 6 ponttal zárt. Statisztikai lapjára még 5 lepattanó és 1 gólpassz került föl.

A Wisla Krakkó egy félidő után még döntetlenre állt Franciaországban, a hangzatos nevű Basket Lattes Montpellier Agglomeration (BLMA) otthonában, ám a 3. negyedet 19-10-re, a meccset pedig végül 72-62-re vesztette el. A 38 percet a pályán töltő Quigley Alexandria is játszott már jobban, 2/9-es mezőnymutatóval (2/6 dupla, 0/3 tripla) és 4/4-es büntetőzéssel, 8 ponttal fejezte be a mérkőzést. Gyengébb dobóformáját hasznos mezőnymunkával próbálta ellensúlyozni, volt 5 lepattanója, 4 gólpassza, 3 szerzett labdája, valamint 1-1 blokkja és eladott labdája.

Az Európa-kupában fontos győzelmet aratott, amellyel egyben tovább is lépett Horti Dóra együttese, a török Mersin, amely 66-54-re győzte le az eddig veretlen Szpartak Moszkvát. A magyar középjátékos jelentős szerepet játszott a sikerben, hiszen 28 percet a pályán töltve 5/10-es mezőnymutatóval és 2/4-es büntetőzéssel, 12 ponttal járult hozzá a diadalhoz, együttesének második legeredményesebb játékosának bizonyulva. Leszedett 2 lepattanót, volt 1 gólpassza és 3 labdát eladott.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus