Lemaradt az Eb-ről válogatottunk

Szombaton került sor a zánkai 3x3-as EB-selejtezőtorna első játéknapjára. A női mezőnyben a magyar válogatott csoportja ötödik helyén végzett és ezzel nem jutott be a legjobb nyolc közé a negyeddöntőbe, ahol vasárnap az EB-kvalifikációért küzdenek a csapatok.

A magyar válogatott a moszkvai világbajnoksághoz hasonlóan Szabó Bettina, Medgyessy Dóra, Szabó Vivien és Tóth Cecília összeállításban szerepelt. A lányok a B-csoportban az első mérkőzésüket Ukrajna ellen játszották. Az Alina Iagupova vezette ukrán csapat mindössze három játékossal érkezett hazánkba, de dinamikus, jó játékot bemutatva 16-13-as győzelmet arattak a mieink ellen. A következő összecsapáson a sötét lónak számító Szlovénia következett, akik végül az egész mezőnyt meglepve veretlenül zárták a csoportkört. A magyar válogatottat 18-12-re győzték le.

A harmadik mérkőzésen Romániával játszottunk, a két nyeretlen gárda ütközetén az volt a tét, hogy melyik válogatottnak marad reális esélye a nyolc közé jutásra. Az EB házigazdája 12-8-as győzelmet aratott a mieink felett. A szereplését a magyar válogatott az első FIBA tornáján résztvevő Azerbajdzsán ellen zárta. Az amerikai szakvezető által felkészített azeriek ekkorra már biztosították helyüket a legjobb nyolc között, számukra az volt a tét, hogy egy győzelemmel a csoport második helyét is megszerezhették. Éltek a lehetőséggel és 17-12-re verték a magyar csapatot. A mieink így győzelem nélkül zárták a tornát.

A női torna első napja számtalan érdekességet tartogatott. Egyedi jelenség volt a pályán a litvánok 205 cm magas játékosa Kristina Alminaite. A litvánok egyébként kisebb meglepetésre megnyerték az "A" jelű négyest, Franciaországot, Oroszországot és Svájcot előzték meg. A franciák erős kerettel érkeztek, de nagy csatában 14-13-ra alulmaradtak a litvánokkal szemben és így zártak második helyen. A VB döntős oroszok meg sem közelítették a moszkvai teljesítményüket és végül két vereséget is begyűjtve a csoportjuk harmadik helyén végeztek.

A magyar válogatott eredményei

Magyarország - Ukrajna 13-16
Szlovénia - Magyarország 18-12
Magyarország - Románia 8-12
Azerbajdzsán - Magyarország 17-12

A csoportok végeredménye

A-csoport
1 Litvánia       3   2/1
2 Franciaország     3   2/1    
3 Oroszország     3   1/2
4 Svájc             3   1/2

B-csoport
1 Szlovénia     4  4/0
2 Azerbajdzsán    4  3/1
3 Ukrajna    4  2/2    
4 Románia    4  1/3    
5 Magyarország    4  0/4

A negyeddöntők párosítása

Litvánia - Románia
Franciaország - Ukrajna
Szlovénia - Svájc
Azerbajdzsán - Oroszország

Forrás: wbasket.hu
Foto, Slide: sportfm.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus