Magyar és magyaros ütközet az európai kupákban

A héten megkezdődnek a küzdelmek a két nemzetközi női kupasorozatban, az Euroligában és az Európa-kupában - előbbiben sajnos magyar csapat nélkül, de több magyar játékossal.

A rangosabb sorozat A-csoportjában, Kassán, szerdán a Good Angels Kosice - Wisla Krakkó mérkőzésen rögtön farkasszemet néz egymással két válogatott játékosunk, kassai színekben Krivacsevics Tijana, krakkói részről pedig Quigley Alexandria. Mindkét játékos csapata veretlenül áll még hazája bajnokságában.

A másik csoportban, a B-jelűben csütörtökön Honti Katáért szoríthatunk, aki a Schio együttesével a nyitányon a spanyol Salamanca együttesét fogadja - győzelmi reményekkel.

Az Európa-kupában öt csapatunk is érdekelt. Az E-csoportban a Diósgyőr szerdán este Portugáliában, a Lombos Cascais otthonában kezdi meg szereplését. A portugál együttes még veretlen hazája bajnokságában, s a "helyi erők" mellett 2 amerikai, valamint 1-1 szerb és bolgár légiósa van.

Egészen másfelé, Svédországba veszi az irányt az F-csoportba szereplő Győr együttese, amelyet csütörtökön Umeában az Udominate Basket együttese fogad. Ebben az együttesben szerepelt az előző évadban rövid ideig Németh Bernadett is, most pedig az egyre jobb és jobb eredményeket szállító svéd kosárlabda által "kitermelt" skandináv játékosok mellett 2 olasz, illetve 1-1 amerikai és szlovák játékos erősíti a győriek riválisát. Érdekességként említjük meg, hogy a csoport harmadik csapata a Villeneuve d'Ascq Lille Metropole csapata megszerezte a közelmúlt egyik legjobb női középjátékosát, a belga Ann Wauterst.

Német földön, a Wasserburg otthonában szerdán este kezd a PEAC-Pécs a G-csoportban. A Wasserburg egyedüli veretlenként vezeti 7 forduló után a német bajnokságot, legutóbb rangadót nyert, s a Herner 67-65-ös legyőzésével egyedüliként neki maradt makulátlan a mérlege. Az együttes idehaza is jól ismert játékosa a szlovák center, Anna Jurcenková, de 2 amerikai kosaras hölgy is szerepel a pécsiekre váró alakulatban.

Végül, de korántsem utolsósorban nézzük a H-csoportot, amely PINKK-Sopron magyar rangadóval indul. Mindkét csapat veretlen, s eddig magabiztos győzelmekkel menetel a bajnokságban, talán mondhatjuk: tétmérkőzésen mind a bajnok PINKK, mind pedig a Sopron számára ez lesz a szezon első igazi értékmérő összecsapása.

Foto, Slide - Szabó Gábor (dvtk.eu)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus