Magyar légió: Hiányzók, győztesek és vesztesek

Kenyerüket külföldön kereső kosaras lányaink közül akadtak, akik nem játszottak. Voltak, akik nehezen kiharcolt, mások könnyed siker részesei lehettek. Akadt akinek csapata hajszálra volt a nagy bravúrtól, és olyan honfitársnőnk is volt, aki bár csapata legjobbjának bizonyult, mégis sima vereséggel hagyta el a pályát. Nézzük a részleteket.

Ismét Honti Kata nélkül játszott bajnoki mérkőzést az olasz Famila Schio, amely fölényesen, 68-47-re nyert az egykor szebb napokat látott Parma otthonában.

Rasheed Rita csapata, a San Martino partiban volt ugyan a velenceiekkel, de "elkapni" nem tudta őket. A Ritáék 84-74-es vereségével végződő találkozón a magyar bedobó 28 percet játszott és  21 pontjával (6/7 dupla, 0/6 tripla, 9/10 büntető) messze csapata legeredményesebb játékosának bizonyult. A tripla nem csak neki nem ment, csapatszinten 1/15-tel dobta a San Martino a hármasokat. Rita a pontjai mellé leszedett 2 lepattanót, volt 1 gólpassza, 6 alkalommal szabálytalankodtak vele szemben és volt 2 szerzett valamint 4 eladott labdája.

A másodosztályban a második kör zajlik. Vida Panka trieszti együttese 66-60-as torinói vereséggel kezdte a bajnokságnak e fázisát. E meccsen Panka csapata pontjainak csaknem a felét "termelte", 8/15-ös dupla, 1/3-as tripla valamint 6/7-es büntető mutatóval jutott el 25/3 pontig.  Lekapott emellett még 8 lepattanót (5 támadó). A torinóiak 6 alkalommal szabálytalankodtak vele szemben, volt 2 gólpassza és 3-3 szerzett illetve eladott labdája. Hét végén a csapat hazai környezetben kapott ki 50-41-re a San Giovanni együtteséről - ezt az  összecsapást "statisztikailag" még nem dolgozták fel.

A román bajnokságban a Targoviste simán, 20 ponttal győzött az Alexandria otthonában. Nem sok szerep jutott a csapata 73-53-as győzelmével végződő találkozón Hutlassa Fanninak, aki 8 percet játszott. Mindkét dupla kísérletét értékesítette, de 1-1 tripla és büntetődobása sikertelen volt, így 4 ponttal zárta a találkozót. Volt még mellette 2 lepattanója, 1 gólpassza és 2 eladott labdája..

A Marosvásárhely a Galati otthonában kapott ki 80-52-re. A vesztes csapat legjobbja Vincze Andrea volt, aki 36 percet játszott s 5/10-es dupla, valamin 1/2-es tripla mutatóval 13/3 ponttal, csapata legeredményesebb játékosaként fejezte be az összecsapást. Statisztikai lapjára még 5 lepattanó, 6 (!) gólpassz, 1 szerzett és 2 eladott labda került. Kajdacsi Judit nem játszott a kolozsvári együttesben volt csapata, a Sepsiszentgyörgy ellen, így aztán fölöttébb egyoldalú mérkőzésen 89-48-as sepsiszentgyörgyi siker született.

Török földön a tavaly a Győr csapatában kosarazó ausztrál irányítóval, Nathalie Hurst-tel megerősödve kis híján bombameglepetést okozott Horti Dóra együttese, a Canik. A Fenerbehce csak óriási nehézségek árán tudott 71-68-ra nyerni Dodiék csarnokában. A magyar center 3/7-es dupla, 1/2-es tripla és 6/8-as büntető mutatóval 15/3 pontot dobott. Leszedett 7 lepattanót (2 támadó), volt 1-1 gólpassza és szerzett, valamint 3 eladott labdája.

A másik Törökországban légióskodó magyar lány, Vajda Anna csapata idegenben nyert 3 ponttal, méghozzá a Besiktas otthonában. A Botas Adana 63-60-as sikerével végződött találkozón Nusi 26 percet játszva 1/4-es dupla és 0/3-as tripla mutatóval 2 pontot tett a közösbe. Leszedett 8 lepattanót (1 támadó), valamint volt 1-1 szerzett és eladott labdája.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus