Magyarok kettős küldetése a női kosárlabda vb-n

Két magyar küldöttség is Törökországba, a női kosárlabda világbajnokság helyszínére utazik. Az egyik egy sportdiplomáciai, a másik pedig egy sportszakmai küldöttség.

Az előbbi, a sportdiplomáciai küldöttség tagjai között ott lesz Bodrogváry Iván, a jövő évi magyar-román közös rendezésű Európa-bajnokság versenyigazgatója, valamint Molnár Balázs, aki korábban az Uniqa Euroleasing Sopron női együttesnél klubmenedzserként dolgozott. Ő jelenleg az elsősorban az Európa-bajnokság szervezésére létrehozott MKOSZ Sportszervező Kft. ügyvezetője, ám a gazdasági társaság az Eb után is fennmarad, s szervezhet rendezvényeket a szövetség megbízásából. Kint, a világbajnokságon a nemzetközi szövetség (FIBA) vezérkarával egyeztetnek honfitársaink, köztük Molnár mellett Bodrogváry Iván, az Európa-bajnokság versenyigazgatója.

A magyar küldöttség tagjai tájékoztatják a FIBA vezérkart az Eb előkészületeiről. Emellett a vb helyszínén különböző promóciós anyagok bemutatásával reklámozzák már a jövő évi kontinensviadalt, és persze hazánkat is próbálják bemutatni, felkelteni az érdeklődést Magyarország iránt. A vb-re a mi küldöttségünk mellett természetesen a társrendező román fél képviselői is kiutaznak.

A kapcsolattartás rendszeres, folyamatos a FIBA-val az előkészületekről, a nemzetközi szövetség képviselői a közelmúltban többször is jártak hazánkban. A világbajnokságot követő újabb egyeztetés majd novemberben, Münchenben lesz.

A másik magyar küldöttség kifejezetten sportszakmai látogatást tesz a világbajnokságon. Farkas Sándor szövetségi kapitány és szakmai igazgató mellett válogatottja stábjának több tagja, valamint a nyáron remekül szereplő utánpótlás válogatottak szakvezetői és segítőik a helyszínen nézhetik végig a világbajnokság befejező, egyenes kieséses szakaszát, élőben, testközelből láthatják a világ legjobbjait - nyilván sok-sok hasznos szakmai tapasztalatot szerezve térnek majd haza. A szakmai tanulmányútra utazó küldöttség tagjai kint a vb helyszínén egy nemzetközi edzőtovábbképzőn is részt vesznek majd.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus