Magyaros meccs az olasz élvonalban

Egymás ellen játszott az olasz bajnokságban Rasheed Rita és Honti Kata csapata, a San Martino és a Famila Schio.  Az esélyeknek megfelelően a Schio győzött

Sűrűn találkozik a napokban honfitársaival Honti Kata, hiszen a múlt héten Győrben játszott, hét közben Krivacsevics Tijana csapata, hét végén az olasz ligában pedig Rasheed Rita együttes ellen játszott.

Az Euroliga-szereplő Schio a várakozásoknak megfelelően győzött az újonc ellen, méghozzá 66-46-ra. A meccs a 3. negyedben dőlt el, a szünetben 6 ponttal vezető Schio ezt a szakaszt 18-5-re nyerte.

 Mindkét magyar lány a kezdő ötösben szerepelt csapatában, s a 21 percet játszó Rita bizonyult a San Martino legeredményesebb játékosának. Válogatott bedobónk 21 percet játszva 11/3 ponttal (2/6 dupla, 1/5 tripla, 4/4 büntető) zárta a találkozót, egyedül 10 pont fölé jutva csapatából. Emellett volt még 1-1 lepattanója és eladott labdája.

Kata 28 percet töltött a pályán, és 3/6-os dupla mutatóval, egyetlen tripla kísérletét elrontva 6 ponttal zárt. A mezőnyben volt 3 lepattanója, 2 gólpassza, valamint 1 szerzett, illetve 5 eladott labdája.

Olaszországhoz hasonlóan Romániában is "magyaros" meccset rendeztek, a Targoviste - Hutlassa Fanni csapata - az esélyeknek megfelelően nagy különbséggel verte a Kajdacsi Juditot foglalkoztató Kolozsvárt. Ez utóbbi együttes a mérkőzést végigjátszó magyar centere ezúttal elmaradt a dupla-duplától - 2 pontocskával. Judit a 103-39-re alulmaradó együttesben 4/12-es dupla és 0/3-as tripla mutatóval 8 ponttal zárta a meccset, s mellé nem kevesebb, mint 17 lepattanót kaparintott meg. Statisztikai lapján még 2 gólpassz, 4 szerzett labda 1 blokk és 7 eladott labda olvasható. Amúgy a kolozsváriak csapatszinten hihetetlen sok, 47 labdát adtak el, ebből Renata Szmutku egymaga 18-at.

A győztes oldalon Hutlassa Fanni 30 perc alatt 11 pontot dobott (4/7 dupla, 0/2 tripla, 3/3 büntető), volt 3-3 lepattanója és gólpassza, megszerzett 8 (!) labdát, 2-t pedig eladott.

Nagyváradon lépett pályára Vincze Andrea csapata, a Marosvásárhely, amely - elsősorban a magyar center dupla-duplája jóvoltából - remekül helytállt. A nagyváradiak 66-55-re nyertek. Andi végig pályán volt a marosvásárhelyieknél és 6/12-es dupla, valamint 1/4-es tripla mutatóval, két büntetőjét elrontva 15/3 ponttal fejezte be a találkozót. Emellett 11 lepattanót szerzett, adott egy gólpasszt s eladott 6 labdát.

Török földön Vajda Anna csapata győzött, Horti Dóra együttese viszont egyetlen ponttal kikapott. Nusi együttese, a Botas Adana remek első negyedének (22-12) köszönhetően 64-56-ra győzött a Mersin otthonában. A magyar kosaras hölgy 26 perce alatt 6 ponttal (2/6 dupla, 0/3 tripla, 2/4 büntető) és 9 lepattanóval járult hozzá a sikerhez. Volt még 2 gólpassza, 1-1 blokkja ls szerzett, valamint 4 eladott labdája.

Horti Dóra együttese, a Canik Bid 60-59-re kikapott a Konak vendégeként Dodi 28 perc alatt 5/10-es dupla, valamint 3/4-es büntető mutatóval 13 pontig jutott, s emellett leszedett 6 lepattanót. Volt még 1-1 gólpassza és blokkja.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus