Marad az edző a női bajnoknál

Sterbenz László marad a  vezetőedző, lesznek távozók s persze érkezők is az Uniqa Euroleasing Sopron bajnok és kupagyőztes női kosárlabdacsapatánál.

Szurkolói ankétot tartott pénteken este az Uniqa Eueoleasing Sopron női kosárlabdacsapata. Török Zoltán a klub ügyvezetője elmondta, a pénzügyi beszámolót a független könyvvizsgáló, a Felügyelő Bizottság, valamint a tulajdonosok elfogadták. Ezt követően került sor a következő évad csapatának bemutatására.

Sterbenz László vezetőedzővel 2 éves szerződést kötött a klub, munkáját továbbra is Kellerné Seres Éva, s erőnléti edzőként Lukas Trzaskoma segíti. Szülés után visszatér a csapathoz Fegyverneky Zsófia, marad Simon Zsófia, valamint a csapatkapitány, Zsovár Orsolya és Krnjics Szara, Ciglar Ivának, Alekszandra Crvendakicsnak és Dragana Sztankovicsnak pedig még él a szerződése. Weninger Virág újabb 3 évre kötelezte el magát az együtteshez.

Kuttor Enikő az Amerikai Egyesült Államokban folytatja tanulmányait. Krivacevic Tijana, Bria Hartley, Kim Gaucher-Smith és Licskai Zsófia máshol folytatják pályafutásukat.

Ami az új játékosokat illeti, Diósgyőrből érkezik Dubei Debóra, a tavaly vb-bronzérmes U17-es válogatott egyik vezéregyénisége, aki - Weningerhez hasonlóan - 3 évre írt alá a soproni klubhoz. Érkezik még Határ Bernadett, a 208 centis center, aki jelenleg a válogatottal készül, s akit a soproni klub kivásárolt a Vasastól élő szerződéséből.

Az igazi "nagy fogás" egy tapasztalt, s már a magyar mezőnyben is bizonyító, a londoni olimpiát is megjáró ausztrál kosaras, Abby Bishop megszerzése. Bishop a 2013-14-es évadban a PEAC-cal Magyar Kupát s bajnoki ezüstöt, a nemrég befejeződött szezonban pedig a Diósgyőr színeiben mind a bajnokságban, mind pedig a kupában ezüstérmet szerzett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus