Megkezdte a felkészülést a PEAC-Pécs

Sok pécsivel, sok fiatallal: a kupagyőztes PEAC-Pécs szerdán megkezdte a felkészülést - tudhatjuk meg a klub által szerkesztőségünknek eljuttatott közleményből.

"Három éremmel zárta az előző szezont a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata, amely a Magyar Kupában első, a bajnokságban második, a Közép-európai Ligában harmadik helyen végzett. Nos, ilyenkor szokott jelentősen megnőni az étvágy, ám nem valószínű, hogy ezt meg tudja ismételni Zseljko Djokics együttese – persze senki sem bánná, ha ez mégis összejönne.

– A 2014/2015-ös szezonra junior és felnőtt korosztályban is a legjobb négy közé jutást tűztük ki célul – fogalmazott Mészáros Zalán, a PEAC-Pécs ügyvezető igazgatója. – De talán még ennél is fontosabb cél a játékosok egyéni fejlődése, és az, hogy évről-évre egyre több pécsi kosaras legyen a felnőtt csapat tagja.

Utóbbira már most büszkék lehetnek a klub vezetői, hiszen a felkészülést elkezdő tizenhét játékosból tízen pécsiek. Nem mellesleg rengeteg a fiatal, a keretben hemzsegnek a tizenévesek, és a húszas éveik elején járók. Az elmúlt szezon csapatából maradók mellé sok újonc érkezett: Lénárt Paula, Molitor Dorottya, Herendi Zsófia (18 évesek), Benke Sára, Szücs Lilla, Scherer Dorka, Sellei Dalma, Zólyomi Karina (17 évesek) a PVSK-tól jöttek át a PEAC-Pécshez, Gereben Dorka (17) pedig Kecskemétről igazolt ide. A légióssor szinte teljesen kicserélődött, csak Nevena Jovanovics nem igazolt el, hozzá Destiny Williams, Tina Jovanovics és Natalie Hurst csatlakozott, valamint augusztusban próba jelleggel a csapattal készül a 17 éves Jovana Subasics, aki tagja volt az U18-as Európa-bajnokságon negyedik szerb válogatottnak.

Nem volt ott a csapat első edzésén Fűrész Diána, és az irányító nem is lesz ott a következőkön sem. A csapat vezetőségének az elképzelése ugyanis nem találkozott az övével a jövőt illetően, így a klub szerződést bontott a játékossal.

– Pótlását elsősorban házon belül kívánjuk megoldani, ami beleillik a filozófiánkba, és ezáltal újabb pécsi fiatal, fiatalok kerülhetnek fel a felnőtt kerethez – mondta Mészáros Zalán. – Szeretnénk Diának megköszönni a klubért tett eddigi erőfeszítéseit, egyben sok sikert kívánunk további pályafutásához. A klub történetében mindig is meghatározó játékosként fog megjelenni.

Az ügyvezető igazgató elmondta, a PEAC-Pécs a következő idényben junior csapatot is indít.

– Ennek különösen örülünk! Ezzel ugyanis, szinte a teljes pécsi utánpótlást összefogva, egy utolsó lépcsőfokot építettünk a nemsokára felnőtt korba lépő játékosok elé. Ebben a szakaszban már elsajátítják a felnőtt csapat játékelemeit, játékszisztémáját az egyéni képzések mellett, ami a későbbiekben biztosan nagy hasznukra válik. Ezért is praktikus, hogy a felkészülés első szakaszában mindenki a felnőtt gárda programját fogja végezni, ennek köszönhetően mind a játékosok, mind a szakvezetés tiszta képet kap egymásról: előbbiek a munkamódszereket, utóbbi a fiatalok képességeit ismerheti meg – mondta Mészáros Zalán, majd hozzátette, annak is nagyon örülnek, hogy a csapatból öten (Raksányi Krisztina, Szücs Réka, Kaposi Pálma, Raus Vivien, Pap Regina) a Pécsi Tudományegyetem hallgatói."

A klub hivatalos honlapján is megjelent cikk Fűrész Diát érintő részére maga az érintett már reagált is, ezt ezen a linken elolvashatjátok.

Foto, Slide - peacpecs.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus