Megkezdte nyolchetes felkészülését a ZTE NKK

Kilenc felnőtt és négy fiatal játékossal készül jelenleg a csapat, hozzájuk többen csatlakoznak majd és várható még igazolás is.

A ZTE NKK női kosárlabda-csapatának közleménye:

Hétfőn délelőtt némi megbeszélést követően a Városi Sportcsarnokhoz közeli Parkerdőben ráhangoló futással kezdte meg a munkát a 2015/2016-os szezonra Gáll Tamás együttese. 

A lányok a vasárnapi Jótékonysági Főzőnapon találkoztak, ahol a csapatépítés és a pihenés mellett már a következő időszak is szóba került a játékosok beszélgetéseiben. 

- Kilenc felnőtt játékossal vágtunk neki a munkának, köztük négy újonnan érkezővel – kezdte felvezetőjét Gáll Tamás. – Az egyikük egy régi-új játékos Gáspár-Szalay Virág, aki szülés után tért vissza. Mellette Orsó Viktória és Böröndy Vivien az MTK-ból, míg Licskai Zsófia Sopronból erősíti a zalai csapatot. A felnőttek mellé - Szélesy Judit, Nagy Dóra, Velkey Krisztina, Horváth Zsófia és Jurkó Noémi - négy fiatal játékos is csatlakozott, Csarankó Viktória, Dömötör Dorina, Gaál Zsófia és Németh Fanni, akik még csak kóstolgatják a felnőtt csapat légkörét. Hozzájuk később csatlakozik Lang Vera, Kovács Georgina és Kovács Cintia is. 

A vezetőedző a távozókról is beszámolt. Kiderült, hogy az eddig csapat nélkül lévő Ambrus Szandra az MTK-ban folytatja a játékot, Zele Dorina a PEAC Pécshez, Varga Zsófia Győrbe igazolt, Sam Mackay pedig visszatért Amerikába. A jelenlegi felnőtt kerethez még egy játékos érkezése várható, aki feltehetően külföldi lesz. 

A felkészülés első szakaszában Tuboly József erőnléti edző által összeállított feladatsorokat végeznek majd a lányok, amiben az erőnlét megszerzése a fő cél. Egyelőre a futás és a kondícionáló edzések lesznek túlsúlyban, majd fokozatosan kerül elő a labda és a technikai-taktikai edzések veszik át a főszerepet. 

- Az első időszakban meg kell teremteni a játékosok közti összhangot, mind csapat, mind erőnléti szinten.

Nem könnyű feladat ez, mivel a keretből többen még a nyári szünetben sem pihentek: Böröndy Vivien és Nagy Dóra az U20-as válogatottal szerepeltek, Horváth Zsófi sérüléséből tért vissza, míg Gáspár-Szalay Virág szinte végig edzésben volt a nyáron, hogy visszanyerje szülés előtti kondícióját.

Gáll Tamás vezetőedző elmondta, hogy a Sopronnal és a Győrrel terveznek felkészülési mérkőzéseket játszani, valamint a Szekszárd és a PINKK Pécsi 424 van még esetleges edzőpartnerként számításba véve. A csapat a hagyományos hazai rendezésű Göcsej Kupa mellett vagy a Sió kupán vagy a Krasznai Kupán szerepel majd. 

A bajnokság várhatóan október 3-án kezdődik.

Jóna István 

fotó: ZTE NKK

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus