Megműtötték a PEAC-Pécs csapatkapitányát

Raksányi Krisztina tavaly november óta bajlódott egy rejtélyes sérüléssel - szerdán megműtötték, október végén már játszani szeretne.

 

Szerdán a budapesti Kútvölgyi Kórházban megműtötték a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapatának válogatott játékosát, csapatkapitányát, Raksányi Krisztinát. A pécsiek kiválósága tavaly november óta bajlódott egy rejtélyes sérüléssel, amely az egész szezonjára rányomta bélyegét: miután csak az edzések hatvan százalékát tudta megcsinálni, a többin viszont csak a padot koptatta, természetesen a mérkőzéseken nyújtott teljesítménye sem volt olyan, amilyet tőle megszokhattunk.

– A legbosszantóbb az volt, hogy sokáig senki sem tudta, mi okozza a fájdalmat, csak másfél hónappal ezelőtt diagnosztizálták, hogy kétoldali sportsérvem van – mondta Raksányi Krisztina. – Amikor ez kiderült, négy hétig gyógytornáztam, hátha ez megoldja a problémát, de nem segített, újra jelentkezett a fájdalom. Ezért aztán jöhetett a műtét, amit már el is végeztek rajtam. Ennek természetesen nagyon örülök, annak nyilván sokkal kevésbé, hogy ez az egész ilyen későn derült ki: ha előbb tudom, az előző szezon után rögtön megcsináltatom, hogy az alapozásról ne maradjak le.

Raksányi bízik benne, hogy ha az alapozásról le is maradt, az őszi szezon nagy csatái már nem nélküle mennek le. Az Európa-kupa október végén kezdődik csapata számára, reméli, hogy addigra már ő is játszani fog.

Szombaton edzőmeccs

A PEAC-Pécs szeptember 5-én, szombaton 17.30-tól játssza első felkészülési mérkőzését: a Kolozsvár lesz Roberto Hernandez együttesének ellenfele a Lauber Dezső Sportcsarnokban. Gyenge Gábor sportigazgató elmondta, jövő hétre is terveznek legalább egy edzőmeccset, ám ez egyelőre még szervezés alatt áll. Hozzátette, Kiss Virág jövő hétfőn csatlakozik majd a kerethez, akkor kezdi el a munkát. Eredetileg ezen a héten már számítottak volna rá, de kapott még egy hét extra pihenőt, mert a korosztályos válogatott centernek nagyon sűrű nyara volt.

fotó: peacpecs.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus