Megnyerte a selejtezőt 3x3-as női válogatottunk

Andorrában két nap alatt hat mérkőzésen diadalmaskodva, s egyet elveszítve megnyerte a 3x3-as Európa-bajnoki selejtezőt női válogatottunk.

A mai játéknapot két könnyed győzelemmel kezdte a válogatott. Előbb a nyeretlen lengyeleket verték lányaink 21-8-ra. A csoport élén hármas kör alakult ki, az osztrákok, a mi lányaink és a románok is 3-1-es mérleggel zárták a csoportkört. Azért volt fontos, hogy a lengyelek ellen a lányok megdobták a 21-et, mert így övék lett a legmagasabb meccsenkénti dobott pontátlag, s ennek köszönhetően megnyerték a csoportot.

A negyeddöntő döntött az Európa-bajnoki részvételről, s ezen Károlyi Andrea és Jakab Máté tanítványai a másik csoportban a 4. helyen végző házigazda Andorra remek szerkezetű együttesével kerültek szembe, ráadásul a hazai közönséget alaposan feltüzelte a helyi férfi együttes Fehéroroszország elleni győzelme. A fehérorosz férfi csapatban játszott egy ismerős, a ma már veteránnak mondható 38 éves center, Mikail Aliakszejev, aki közel egy évtizede a Falco csapatával bajnok lett, s több élvonalbeli magyar együttesben is megfordult.

E kis kitérő után lássuk a mieinket.  A hazaiaknál három 180 centi fölötti, köztük egy 190 centis lány játszott. A mieink azonban a magassági hátrányt ügyességgel, mozgékonysággal ellensúlyozva 6-0-lal kezdtek, lehűtve a hazai szurkolók lekesedését. Medgyessy remekül osztogatott, labdáiból elsősorban Szabó Petra volt eredményes, Theodoreán Alexandra és Ruják Nóra pedig betörésekkel vétették magukat észre. A találkozó közepén átmenetileg kiegyenlített lett a játék, egy kettessel 9-4-re feljöttek a hazaiak, de a vége újra a mi lányainké volt, akik végül biztosan, 15-6-ra nyertek.

Az elődöntőben - amelyet az eleredő eső miatt már teremben játszottak - azzal a szlovén együttessel kerültek szembe lányaink, akik azt az osztrák együttest győzték le 12-10-re a negyeddöntőben, amely a csoportmérkőzések során a mieinket fektette két vállra. Kőkemény csata folyt a pályán, gyakran estek-keltek a játékosok, akik nem kímélték egymást. Kezdetben fej-fej mellett haladtak a felek, majd egy-két kéz fölött beemelt bravúros kosárral elhúzott a 184 centis centert felvonultató szlovén csapat. 6-4-re, majd 11-7-re, 12-8-ra is vezetett az ellenfél. A hajrában azonban keményítve a védekezésen, Medgyessy bravúros kettesével, Szabó ügyes palánk alatti kosaraival, valamint Ruják büntetőivel hiihetetlen feltámadást mutattak be a lányok, s végül 17-15-re győztek.

A fináléban a másik elődöntőt nagyobb előnyét majdnem elszórakozva, 20-18-ra nyerő, lányaink altal korábban a csoportban már legyőzött románok ellen játszottunk. Szabó szerzett vezetést Medgyessy remek passzából, majd  3-1-re elléptünk. 5-3 után Medgyessy pillanatai következtek: előbb saját rossz távoli dobása után, a lepattanót visszaszerezve volt eredményes, majd beemelt egy duplát, utána pedig betörésből is betalált, 9-3-ra elhúztunk. Abszolút magabiztosakká váltak lányaink, Ruják pozícióból, Szabó beléépésből volt eredményes, Medgyessy pedig tarthatatlan volt, s végül végig vezetve, 17-10-re nyerték a lányok a finálét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus