Minden egyéni női világranglistát a magyarok vezetnek 3X3-ban

A felnőtt női, a lány U18-as és a női U23-as egyéni világranglistán is magyarok állnak az élen, nem is egyedül - Takács Milán az U18-as fiúknál a második.

A 3X3-as világranglistát frissítették a mai napon, amelyen a magyarok finoman szólva is előkelő helyeket foglalnak el.

A felnőtt női rangsorban az U23-as Nemzetek Ligáját megnyerő magyar csapat tagjai állnak az első négy helyen Böröndy Vivien, Kovács Vanessza, Szabó Dóra, Suppán Anna sorrendben. A kilencediktől a tizenegyedik helyig megint csak magyarok vannak Jáhni Zsófia, Révész Boróka, Tóth Orsolya sorrendben, a 22-25. helyeken pedig Bozóki Bettina, Süle Krisztina, Balogh Júlia és Theodoreán Alexandra áll - a Top25-ből tehát 11 játékos magyar. 

Az U23-as női ranglistát is a Böröndy, Kovács, Szabó trió vezeti, mögöttük a hetediktől a kilencedik helyig van a Jáhni, Révész, Tóth hármas, majd Balogh a 14. - itt a Top15-ben tehát hét magyar foglal helyet jelenleg.

Az U18-as lányoknál a Révész, Tóth, Balogh hármas áll az első három helyen (Tenyér Zsófia mellett ők voltak a tavalyi U18-as Európa-bajnok csapat tagjai).

A lányok mellett az U18-as fiúknál is van az élmezőnyben lévő kosarasunk: Takács Milán egy kirgiz játékos mögött a második - mögötte Csík Richárd a 11., Pálinkás Tibor a 16., Uros Rosic pedig a 24.

Az összes ranglistát megtaláljátok ezen a linken!

Foto, Slide - BEAC Női Kosárlabda Szakosztály facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus