Minden hely elkelt

Óriási volt az érdeklődés a korábbi női kosárlabda szövetségi kapitány, Székely Norbert soproni képző "kurzusa" iránt. A szakember lapunk érdeklődésére elmondta: már minden hely elkelt

A sikeres edző július első félében, két egyhetes turnusban vezeti a képzést. Mint mondta, őt is meglepte, milyen nagy volt az érdeklődés, már meg is van a létszám, a 40 jelentkező.

Mint mondta, azért határozta meg ennyiben a képzés résztvevőinek számát, mert vallja, igazán minőségi munkát csak kis csoportokban lehet végezni. Egy-egy héten tehát összesen 20 részvevője lesz a kurzusának, s ezt a 20 gyermeket is csoportokra fogja majd osztani, elsősorban tudásszint alapján. Lesznek, akiknek az alapokat segít majd elsajátítani, aztán a játékból már valamivel többet tudó kosaras palánták már kisebb akció-egységeket gyakorolnak, s az idősebb, már csapatban játszó jelentkezőknek már posztra való képzést tart.

A szakember elmondta, 7 és 16 év közöttiek jelentkeztek, s e legutóbb említett posztképzést a 15-16 évesek kapják.

A soproni Belvárosi Csarnokban (BECSA) napközben tartandó foglalkozások közül a délelőttieken Székely munkáját Horváth Szabolcs, az SKC erőnléti edzője is segíti, aki elsősorban az erőt, robbanékonyságot  fejlesztő gyakorlatokat  mutat majd be - többségüket természetesen labdával - a gyerekeknek.

Fotó: mkosz.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus