Most Balla és Csutorás villogott

Újabb mozgalmas hetet hagytak maguk mögött az Egyesült Államokban tanuló ifjú kosaras honfitársnőink. Az elsőévesek közül ezúttal Balla Dorottya és Csutorás Fanni villantott fel valamit tudásából.

Balla Dorottya csapata, az Oral Roberts University (ORU) két meccset játszott, s mindkétszer alulmaradt múlt héten. A Tulsa ellen 72-58-ra elvesztett meccsen a magyar kosaras hölgy 19 percet játszott, s ezalatt 8/3 pontot (2/4 dupla, 1/4 tripla, 1/3 büntető) ért el. Leszedett 3 lepattanót, eladott 2 s szerzett 1 labdát. A második meccsen hazai környezetben 53-51-re kaptak ki az UALR-től. Balla Dorottya előző meccsen nyújtott jó játékát látva még több időt engedett neki edzője, s ő ezt 14/6 pontos karriercsúccsal hálálta meg. A duplákat 4/9-es, a triplákat pedig 2/4-es találati aránnyal dobta. Leszedett még 5 lepattanót és eladott egy labdát.

Józan Ágota nem játszott az USAO legutóbbi meccsén.

Az egyik két magyar lányt a csapatában tudó intézmény, a FIU 1-1-es mérleggel zárta a hetet. Lábady Zsófia és Hegedűs Janka együttese előbb otthonában 65-47-re verte a Valparaiso csapatát. Zsófinak 32 perce alatt volt 4 sikertelen dupla és egy rossz triplakísérlete, valamint 2 jó büntetője. Noha a dobás nem ment neki, a mezőnymunkából alaposan kivette részét. Leszedett 6 lepattanót, volt egy gólpassza, valamint 3-3 szerzett és eladott labdája, s szintén 3 blokkja. Hegedűs Janka e meccsen 10 percet töltött a pályán, s ő is 2 ponttal (2-ből 1 dupla) zárt. Leszedett ezen túlmenően 3 lepattanót s eladott 1 labdát. A veretlen Villanova hatalmas csatában őrizte meg veretlenségét a FIU otthonában. Lábady 36 percet játszva ismét 2 pontot szerzett (1/4 dupla, 0/2 tripla). Leszedett 9 lepattanót, s volt 2 eladott labdája. Hegedűs Janka ezúttal csupán 2 percet kapott, s ezalatt 1 gólpasszt 'íratott fel" statisztikai lapjára.

A Duquesne - szintén 2 magyar lánnyal a soraiban - szintén 1-1-es győzelem-vereség mérleggel zárta a hetet. A Miami csapatát 78-58-ra verte a társulat. Ehhez az összecsapáshoz, ahogy mondani szokták, nem sok közül volt ifjú honfitársnőinknek. Szécsi Orsi egy félidőnyi időt töltött a pályán, s 2 ponttal zárt (1/5 dupla, 0/1 tripla). A mezőnyben hasznosan játszott, volt 4 lepattanója, 3-3 szerzett, illetve eladott labdája és 2 blokkja. Szamosa Amadea számára ez a meccs abszolút az 1-es szám jegyében telt. 1-es mezben 1 perc alatt volt 1 rossz dobása és 1 lepattanója. A Notre Dame otthonában jókora verésbe szaladtak bele, 100-61-re kaptak ki. A nagy különbségű vereség ellenére a 38 percet játszó Orsi esetében nem érhette szó a ház elejét. 7/11-es dupla, 1/2-es tripla és 3/3-as büntető mutatóval 20/3 ponttal fejezte be a mérkőzést, leszedett 7 lepattanót, igaz ugyanennyi labdát el is adott. Volt még 3 gólpassza, 2 blokkja és 1 szerzett labdája. Amadea 2 percet játszott, ezalatt leszedett 1 támadó lepattanót és eladott egy labdát.

Szabó Fanni együttese, a Dartmouth 77-54-re kikapott Washingtonban az Americantől. Úgy tűnik, Fanninak nem igazán tett jót, hogy csapata közel 2 hétig nem játszott meccset, bár az azért kétségtelenül jelzi, hogy két 30 pont fölötti meccsével nagy tiszteletet vívott ki magának a csapatában, hogy 38 percet tölthetett a játéktéren. A duplákat 4/8-as, a triplákat pedig 1/6-os találati aránnyal dobva 11/3-mal zárta a meccset. Szedett 3 lepattanót, volt 2 gólpassza s 1 eladott labdája.

Csutorás Fanni - Ballához hasonlóan - eddigi legjobbját nyújtotta. Az Iowa Western Reivers előbb 93-73-ra verte a Southeastern együttesét, úgy, hogy félidőben még 45-42-es hátrányban volt. A pécsi lány 18 ponttal járult hozzá csapata sikeréhez. Az Ellsworth elleni meccs már jóval egyoldalúbb volt, ezt 93-34-re nyerte a Reivers, ehhez a sikerhez Csutorás Fanni 7 ponttal járult hozzá. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus