Munkába álltak a légiósok is a ZTE NKK-nál

Kirby Burkholder és Ashley Daniels is megérkezett Zalaegerszegre, így a ZTE NKK tegnap reggel már teljes kerettel készülhetett az idényre.

 A ztenkk.hu beszámolója:

Pénteken reggel már teljes kerettel készülhetett csapatuk a szezonkezdetre. Elsőként Kirby Burkholder érkezett meg és már csütörtökön munkába ált, míg Ashley Daniels-nek kalandos útja volt Zalaegerszegre. Ugyanis az történt, hogy Frankfurtban a csatlakozását terrorveszélyre hivatkozva törölték. Két napot várt a megfelelő járatra és csak csütörtökön érkezhetett meg a megyeszékhelyre. Az esti edzésen még csak kívülről figyelte a többieket, míg a péntek reggeli tréningen már labdával a kezében ott volt a többiekkel a parketten. Gáspár Dávid vezetőedzőnek innentől már a teljes játékosállomány a rendelkezésére áll és elkezdődhet az igazi csapatfelkészülés:

- Az amerikai lányoktól előzetesen azt kértem, hogy edzetten érkezzenek. Ez természetesen majd egy héten belül kiderül, hogy milyen erőnléti állapotban vannak. A felkészülésünk innentől már nem csak az erőnlét megszerzéséről és fejlesztéséről fog szólni, hanem elkezdhetjük a komolyabb szakmai munkát, a játékok megtanulását és begyakorlását. 

A két lány reményeink szerint gyorsan akklimatizálódik majd és hamar felveszik a ritmust a társakkal. Szombaton már az első hivatalos felkészülési mérkőzésünket is lejátszhatjuk, ugyanis a PEAC Pécs csapatánál vendégeskedünk 17.30-tól. A házigazdáknál két egykori egerszegi játékos Licskai Zsófia és Zele Dorina is ott lesz a pályán.

- Mindenkinek szeretnék egyforma játéklehetőséget biztosítani, hiszen egy erőnlétnövelő szakaszban vagyunk, és nem szeretnénk túlterhelni a fáradt izmokat. Természetesen a két amerikai lány is ott lesz velünk a parketten- vázolta terveit a vezetőedző. 

A két csapat jövő szerdán, szeptember 7-én 17 órától Zalaegerszegen a Városi Sportcsarnokban újra összeméri majd erejét.

2016. szeptember 2. ZTE NKK
 

Forrás, Foto, Slide - ztenkk.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus