Négy játékos a vb-n a magyar NB I-ből

Négy olyan játékos szerepel majd a szeptember 27-én, Törökországban kezdődő női világbajnokságon, akiket majd a következő szezonban magyar pályákon is láthat a közönség.

Három játékos a szerb nemzeti csapatban szerepel, a negyedik pedig a kanadai válogatottat erősíti. Érdekesség, hogy a Győr az egyetlen olyan magyar klub, amelynek egynél több játékosa lesz majd a vb-n, hiszen a szerb irányító, Tamara Radocaj mellett a kanadai center, Krysten Boogaard is a Rába partján áll edzésbe majd a vb után.

Hazájuk válogatottjának bővebb keretében többen is benne voltak, de a PEAC játékosa, Szanja Orozovics, valamit a Sopron két amerikai kosarasa, Bria Hartley és Kayla McBride - akik az amerikai profi bajnokság, a WNBA újonc ötösébe is bekerültek - a keretszűkítés után kimaradt a világbajnoki csapatból.

A magyar bajnokságban szereplő játékosok a női világbajnokságon:

Szerbia: Tamara Radocaj (CMB Cargo UNI-Győr), Krnjics Szara (Uniqa Euroleasing Sopron), Nevena Jovanovics (PEAC-Pécs)

Kanada: Krysten Boogaard (CMB Cargo UNI-Győr)

Korábban a magyar bajnokságban szereplő játékosok:

Jelena Milovanovics (ex-Sopron), Erika Souza (ex-Pécs), Tijana Ajdukovics (ex-PINKK)

A női kosárlabdát hosszabb ideje figyelemmel kísérő olvasóinknak lehet némi hiányérzetük, valaki hiányozhat a felsorolásból. Kikerült a török keretből Quanitra Hollingsworth, a győriekkel pár éve bajnokságot nyerő, amerikaiból törökké lett, a 2012-es olimpián és a tavalyi Európa-bajnokságon is szereplő középjátékos. Persze egy másik center, Lara Sanders személyében így is van honosított középjátékosuk a félholdasoknak.

Foto, Slide - sport365.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus