Németh Bernadettel beszélgettünk

Pár nappal az Euroliga kezdete előtt került ki a Good Angels Kosice csapatához a válogatott irányító, Németh Bernadett. A kiváló kosaras hazai pályán csapatával szép győzelmet aratott a spanyol Rivas Ecopolis ellen, így érthetően jó hangulatban felelt honlapunk kérdéseire.

- Elég későn kerültél Kassára. Nyilván volt más ajánlatod is, mi döntött a "jó angyalok" csapata mellett?

- Valóban volt érdeklődés, több megkeresés is, de valahogy egyik sem volt az igazi.. Ez a lehetőség több szempontból is ideálisnak tűnt.

- Nyilván, bár sokáig nem volt csapatod, azért készültél, edzettél. Milyen állapotban kerültél ki a kassaiakhoz?

- Teljesen edzett állapotban kerültem ki. Egy személyi edző segítségével készültem, konditerembe jártam, ligetben, a Margitszigeten futottam. A kosárlabda része kicsit nehezebb volt, mert nem egy csapattal készültem, hanem egyedül jártam terembe. Azaz, ha nem is mindig egyedül, de nem csapatban edzettem. Fizikálisan tehát semmi lemaradásom nincs, de a játékban azért van. Alig két hete vagyok itt, és még azért nem teljesen vettem fel a ritmust vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy itt rengeteg új dolog van az előző évekhez képest és még nem álltam át teljesen erre a rendszerre.

- Milyen volt a hangulat az első hazai Euroliga meccsen?

- Remek, majdnem teltház volt, s biztattak is minket a szurkolók, bár bevallom, azt, hogy mit kiabáltak, még nem értettem.

- És hogy érezted magad a pályán?

- Nekem nem sok perc jutott, az irányítónk remek formában játszott, és az egész csapat is. Remélem minél hamarabb belerázódom az új dolgokba és meccsről-meccsre jobb teljesítménnyel győzelemre vezetem a csapatot.

- Milyen a "hivatalos" nyelv a csapatnál, mert az edzőtök, Stefan Svitek, vagy ahogy Magyarországon - dolgozott Salgótarjánban - hívják, Pista magyarul is kiválóan beszél.

- Itt is mindenki Pistának hívja, és még mielőtt kikerültem, már hallottam, hogy jól beszél magyarul, azóta erről már meg is győződtem. Ennek ellenére persze a kommunikálás a játékosokkal, s nekünk egymás között angolul megy. Az edző, és a többi lány is nagyon kedves, türelmes, úgyhogy úgy érzem, jó helyre kerültem.

Fotó: sporthirado.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus