Női Euroliga: A csoportkörbe juthat a Szekszárd

Kedden 20 órától az Euroliga selejtezőjében a francia Basket Lattes Montpellier otthonában lép pályára az Atomerőmű KSC Szekszárd. Djokics Zseljko csapata egy pontos előny birtokában harcol majd a csoportkörbe jutásért.

A kscszekszard.hu felvezetője a meccs előtt:

A csapat hétfőn hajnali 2:45-kor indult útnak Montpellierbe, ahová a tervek szerint délután 16 óra körül érkezik meg. A játékosokra a repülőút után, még hétfő este egy átmozgató edzés, majd kedden egy újabb tréning és egy videós elemzés vár. A BLMA elleni Euroliga-selejtező visszavágót este 20 órakor játsszák a lattesi sportcsarnokban.

Bár az első találkozó a telt ház, a remek hangulat és a kiélezett küzdelem miatt Szekszárdon örökké emlékezetes marad, a kiharcolt egy pontos előny a gyakorlatban azt jelenti, hogy a továbbjutásért idegenben is nyerni kell. Noha az ellenfél hihetetlenül erős játékerőt képvisel és ezúttal a hazai pálya előnyét is élvezi, a csapat már bebizonyította, képes legyőzni őket, ezért bízunk benne, hogy most idegenben is sikerül majd bravúrt végrehajtani.

A hazaiak vezetőedzője, Rachid Meziane az első mérkőzést követően elmondta, hogy győzni mentek Szekszárdra. Bár a találkozón végül vereséget szenvedtek, az eredménnyel elégedett, mivel egy ilyen párharcban egy ponttal győzni vagy veszteni majdnem ugyanaz a dolog, és még mindenkinek van esélye a továbbjutásra. A szakember elégedett volt csapata támadójátékával, hiszen 79 pontot dobtak, azonban a visszavágón a védekezésen mindenképpen javítani szeretnének.

A selejtező párharc győztese az Euroliga B-csoportjában (Wisla Can-Pack, Fenerbahce, Yakin Dogu Üniversitesi, Famila Schio, CB Avenida, Nagyezsda, UMMC Jekatyerinburg), míg a vesztese az Európa-kupa H-csoportjában (GDESSA-Barreiro, Basketball Nymburk, Virtus Eirene) folytatja az idei nemzetközi szereplését.

A BLMA – Atomerőmű KSC Szekszárd (v.: Szmiljanics (szerb), Csender (román), Williams (walesi)) találkozó kedden 20 órakor veszi kezdetét, melyet az előzetes információk szerint a házigazdák az interneten is közvetíteni fognak.

Forrás - kscszekszard.hu
Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus