Női olimpiai selejtező: még egy hely kiadó Rióba

Négy válogatott bebiztosította indulását az olimpiai női tornáján, négyen pedig tovább harcolnak a fennmaradó egyetlen helyért


Pénteken rendezték a női olimpiai selejtező negyeddöntőit, amelynek érdekessége, hogy a megszokottól eltérően a győztesek számára ért véget a torna (győzelmükkel kijutottak az olimpiára), és a vesztesek játszanak tovább az "elődöntőben".

A házigazda Franciaország nagyon simán verte meg Argentínát, de Spanyolországnak és Törökországnak sem volt sok izgulnivalója Dél-Korea és Kuba ellen. Az előzetes várakozásoknak megfelelően a Kína-Fehéroroszország mérkőzés hozta a legnagyobb csatát, de a 3. negyed közepétől kezdve a kínaiak kézben tartották a meccset, és végül ők is viszonylag simán győztek.

Eredmények:

Franciaország – Argentína 90-53
Törökország – Kuba 71-45
Kína – Fehéroroszország 84-70
Spanyolország – Dél-Korea 70-50

A torna ma este 18 órától az Argentína – Fehéroroszország, 20:30-tól pedig a Kuba – Dél-Korea összecsapással folytatódik, a két mérkőzés győztese pedig vasárnap 15 órától csap össze a kvótáért.

A női olimpiai tornára eddig kijutott 11 válogatott: Egyesült Államok, Brazília, Szerbia, Ausztrália, Kanada, Szenegál, Japán, Franciaország, Spanyolország, Törökország, Kína.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus