Összetartások helyett öt hét felkészülés

Az eredeti tervekkel ellentétben nem tart összetartást a jövő évi Európa-bajnokságra készülő női válogatottunknak Farkas Sándor szövetségi kapitány.

Honlapunk érdeklődésére a szakember elmondta, hogy bár alaposan végiggondolta, eltervezte, hogy a relatíve nem túl messze játszó idegenlégiósok közül is hárman eljöhessenek, nem engedte el őket klubjuk. Pedig a szakmai stáb próbált arra is figyelni, hogy olyan napokra kérje el a játékosokat csapataiktól, amikor nekik az összetartást követően hazai pályán lenne hétközi Euroliga mérkőzésük.

Azonban sem Quigley Alexandriát, sem pedig Krivacsevics Tijanát nem engedte el az összetartásokra a Krakkó és a Kassa. Még Honti Katának az összetartásokra történő hazahívása tűnt reálisnak, de ezek után a Schio-nál már nem is volt próbálkozás, a tervezett összetartások elmaradnak.

Az okokról annyit mondott a kapitány, hogy mivel a Törökországban kosarazó Horti Dóra, valamint a Franciaországban játszó Rasheed Rita esetében fel sem vetődött, hogy kikérjék őket, így, hogy a két center mellett további meghatározó játékosok sem tudnak hazajönni, csak az itthon játszókkal nem látta értelmét összetartásokat tartani.

Az Európa-bajnokság csoportbeosztásának sorsolását bő egy hét múlva, november 29-én rendezik Budapesten, a válogatott keret pedig majd öt héttel az Eb előtt, május 5-én kezdi majd meg a felkészülést. Persze a kezdésnél kérdéses még, hogy a külföldön játszó lányok közül ki lehet ott, ugyanis azt nem tudni, meddig tartanak majd a külföldi bajnokságok...

Foto, Slide - sport365.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus