Otthon nem megy a Kassának az Euroligában

Újabb hazai vereséget szenvedett Krivacsevics Tijana csapata, a Good Angels Kosice a női Euroligában. Kikapott Quigley Alexandria együttese, a lengyel Wisla Krakkó is, a Honti Katát foglalkoztató olasz Schio viszont megszerezte első győzelmét.

Azok után, hogy a múlt héten a címvédő Galatasaray otthonában tudott győzni a Good Angels Kosice, most Kassán, a francia Montpellier győzött ellene, méghozzá simán, 66-50-re. A harmadik negyedben dőlt el a találkozót, a szünet utáni 10 percet 18-10-re nyerve a Montpellier 11 pontos vezetéssel várhatta a befejező negyedet, amelyben még 5 pontot hozzá is tett előnyéhez. A kassai csapat vereségének fő oka a 0/19-es triplamutató. Krivacsevics Tijana 34 percet játszott s 4/13-as mezőnymutatóval, (4/12 dupla, 0/1 tripla) mindkét büntetőjét értékesítve 10 pontig jutott. Emellett 6 lepattanót szedett, volt 2 eladott labdája, valamint 1-1 blokkja, szerzett labdája és gólpassza.

Roppant fordulatos és izgalmas meccset játszott a Wisla Krakkó Prágában, ahol végül 67-66-ra kikapott. Quigley Alexandria - bár egészen más módon - hajszálra ugyanolyan, 4/13-as mezőnymutatóval zárta csapata mérkőzését, mint Krivacsevics. Csakhogy ő a duplákat kimondottan gyengén (1/9), a hárompontosokat viszont kifejezetten jól (3/4) dobta, viszont tőle szokatlanul gyengén (2/6) büntetőzött, így 13/9 ponttal fejezte be a találkozót. Statisztikai lapján még 5 lepattanó, 3 gólpassz, 1 szerzett és 2 eladott labda olvasható - 33 percet játszott.

Honti Kata csapata, az olasz Famila Schio is cseh csapat, a Brno ellen játszott. Az olasz földön vívott összecsapáson minden negyedet megnyerve fölényesen, 87-58-ra győzött a Schio. Honti kimondottan hasznos játékkal segítette együttesét első Euroliga-győzelméhez. Válogatottunk csapatkapitánya 26 percet játszott, és 3/5-ös, azaz 60%-os pontossággal dobva a duplákat 6 pontig jutott. A mezőnyben sokat és hatékonyan dolgozott, leszedett 7 lepattanót, volt 4 gólpassza, valamint 2-2 szerzett és eladott labdája.

Az Európa-kupában Horti Dóra csapata, a török Mersin Litvániában, a Fortuna Klaipeda otthonában lépett pályára, s nyert magabiztosan 83-59-re. Az első, kosarakban roppant gazdag negyed után 25-23-ra vezettek Dodiék, akik később fokozatosan kerültek egyre nagyobb és nagyobb fölénybe. Válogatottunk centere 18 percet töltött a pályán, s ezalatt 4/9-es dupla, valamint 6/7-es büntető mutatóval 14 pontig jutott. Volt még 3 lepattanója, 1-1 gólpassza és szerzett, valamint 2 eladott labdája.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus