Pécsi fiatalokkal írt alá a PEAC-Pécs

Néhány nap, és indul a munka a PEAC-Pécs együttesénél, pécsi fiatalokkal is aláírt a klub, neveztek az (amatőr) B csoportba is, és a felkészülési programjukat is pontosabban látják már. A tervek szerint Cegléden kezdik a bajnokságot szeptember végén. Lássuk részletesebben is!

A peacpecs.hu beszámolója:

Lassan beindul a nagyüzem csapatunk háza táján, a hétvégén megérkezik Spanyolországból Gabriel Carrasco vezetőedzőnk és Georgi Bujukliev is költözik, aki a felnőtt csapat másodedzői, illetve az utánpótlás gárdáink vezetőedzői feladatait fogja ellátni. Augusztus 7-én, hétfőtől a PEAC-PÉCS junior játékosaival megkezdődik a felkészülés a 2017/2018-as idényre.

Véglegesedik csapatunk játékoskerete is, továbbra is nálunk pattogtatnak a pécsi születésű Szücs-testvérek, Réka és Lilla, és Sellei Dalma is a PEAC-PÉCS mezét ölti magára. Szücs Rékára nem kis utazás vár augusztus második felében: az Universiadé válogatottal Tajvanon szerepelnek majd. Fiatal tehetséges játékosunkkal, Tenyér Zsófiával hosszabb távú, három éves szerződést kötöttünk. A korosztályos 3x3-as válogatottban érdekelt irányítót felvették a PTE Közgazdaságtudományi Karára, így ősztől Pécsett megkezdi egyetemi tanulmányait is. 

Klubunk már tavaly szerette volna, idén azonban már meg is lépte, hogy az NB I. A csoport és a junior mellett beadta nevezését az amatőr (NB I B csoportos) bajnokságra is, hogy ezzel megfelelő játék- illetve fejlődési lehetőséget tudjunk biztosítani azoknak, akiknek kevesebb szerep jut az Európa Kupa és az NB I.-es mérkőzéseken. 

A felkészülési mérkőzések kapcsán néhány módosítás következett be, alapvetően teremproblémák miatt, így került keddi napra, augusztus 29-re az első edzőmérkőzésünk időpontja, amikor a Temesvár együttesét látjuk vendégül. Szeptember 1-jén, pénteken, Szekszárdon lép pályára a PEAC-PÉCS, illetve változás történt a ZTE elleni edzőmérkőzések kapcsán is, a Lauber Dezső Városi Sportcsarnok foglaltsága miatt. Szeptember 6-án, szerdán a zalaegerszegiek látogatnak Pécsre, majd hétvégén, szeptember 9-én a zalai megyeszékhelyen méri össze erejét ismét a két csapat.

Körvonalazódik a PEAC-PÉCS kassai túrájának programja is, szeptember 14-én, csütörtökön felkészülési mérkőzést fognak játszani Raksányi Krisztáék a Good Angels Kosice együttesével, majd pénteken és szombaton kerül sor a négy csapatos tornára Kassán. A pénteki napon az elődöntőket rendezik, 15 óra 45 perctől a PEAC-PÉCS – DVTK összecsapásra kerül sor, majd 18 órától a házigazda kassaiak a Partizan Belgrád ellen lépnek pályára. Szombaton a pénteki mérkőzések vesztesei és győztesei fognak megmérkőzni egymással 15 óra 45 illetve 18 órai kezdettel. 

A hét folyamán az MKOSZ Versenyirodája kiküldte a csapatoknak a bajnokság sorsolás tervezetét, menetrendjét, amelyet az MKOSZ elnöksége várhatóan az augusztus 8-i ülésén fogad majd el, illetve véglegesíti a sportszervezetek nevezését. A tervek szerint a női bajnokság pontvadászata szeptember 30-án indul, eszerint a PEAC-PÉCS Cegléden kezdené szereplését az új idényben, majd az MTK-t fogadjuk és megyünk a PINKK-hez.


Forrás - peacpecs.hu
Foto - peacpecs.hu
Slide - fiba.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus