Példátlan összefogás a győri kosarasokért

Magyarország három sporttelevíziója, a DIGI Sport, a SportKlub és a Sport TV összefogott a győri kosarasokért. Jótékonysági árverést szerveznek és egy gálát, melyet mindhárman élőben közvetítenek.

A szeptember 7-én tragikus balesetet szenvedő HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabdacsapatának mérkőzései három csatornán, a Sport TV-n (Euroliga), a SportKlubon (magyar bajnokság) és a DIGI Sporton (Magyar Kupa) voltak láthatóak az előző szezonban. Hazánkban korábban példátlan módon a három konkurens sporttelevízió összefog, jótékonysági árverést indítanak a Vaterán. Itt ismert magyar és külföldi sportolók, csapatok, szövetségek által felajánlott labdákra, mezekre, relikviákra lehet licitálni október 7-től 16-ig. A bevétel teljes egészében a Kosárlabda 2010 Közhasznú Egyesület által létrehozott adományszámlára kerül, így Fűzy Ákos és Tapodi Péter családtagjai mellett a balesetben megsérült sportolókat is segíti.

Az összefogás része egy jótékonysági gála is, ami október 13-án lesz a Győr Városi Egyetemi Sportcsarnokban. Az eseményen pályára lépnek a Győri Audi ETO KC kézilabdázói, a Győri ETO FC labdarúgói, az egykori válogatott kosárlabdázókat tömörítő Dávid Kornél All Stars, valamint a DIGI Sport, a Sportklub és a Sport TV legjobbjaiból verbuvált médiaválogatott. A négy csapat keretei a HAT-AGRO UNI Győr játékosaival egészülnek ki. A 12.45-kor kezdődő gálát párhuzamosan közvetíti a DIGI Sport1, a Sport1 és a SportKlub. A televíziós közvetítésnek három műsorvezetője és három kommentátora lesz, akik az élő adásban az árverés aktuális állásáról is beszámolnak.

Az árverés és a rendezvény népszerűsítésében Faragó Richard, Kovács „Kokó” István és Szántó Dávid vállal kulcsszerepet, ők szerepelnek abban a felhívásban, amelyet az árverés ideje alatt láthatnak a televízióban.

 

„Személyesen is ismertem Fűzy Ákost és Tapodi Pétert, többször közvetítettem az általuk irányított csapatok meccseit. Kiváló szakemberek voltak, akik nélkül mindig kicsit üres lesz a sportcsarnok, de itt az alkalom, hogy az irántuk és a csapat összes tagja iránti tiszteletből és szeretetből most mégis megtöltsük. Kérem, vegyenek példát rólunk, fogjanak össze, és segítsenek felajánlásaikkal, részvételükkel a sportolóknak és a hozzátartozóknak” – fordul egy kéréssel a sportszerető közönséghez Faragó Richard, a Sport TV kommentátora.

„Megdöbbentő, ami történt. Bár nem álltam közvetlen kapcsolatban az áldozatokkal, mégis mélyen lesújtott a hír. Ilyenkor gondolja át az ember, hogy mennyit ér az élet, és milyen könnyen elveszíthetünk mindent. Remélem, hogy a hozzátartozóknak, illetve a csapattagoknak idővel sikerül megbékélni a történtekkel. Ezzel az összefogással talán mi is tudunk enyhíteni a fájdalmaikon, egy pici lelki és anyagi támaszt nyújtva” – mondta el Kokó a SportKlub műsorvezetője.

„Természetes volt, hogy összefogunk egy ilyen ügyért, hiszen mi, sportban és sportért élők mindannyian egy nagy család vagyunk, amely most elveszített két fantasztikus tagot. Fájdalmas belegondolni is, hogy Ákos és Péter szűkebb családja, a gyermekeik, Fanni, Fédra és Fruzsi, illetve Tamara min megy most keresztül. Ahol tudunk, segíteni szeretnénk nekik – erre kérjük Önöket is ezen a gálán!” – kéri Szántó Dávid a DIGI Sport műsorvezetője, három gyermek édesapja.

Az árverés helye: www.vatera.hu\agyorikosarasokert

Az árverés ideje: október 7-16.

A jótékonysági gála helye, ideje: Győr Városi Egyetemi Sportcsarnok, október 13., vasárnap, 12:45 (Televízió: DIGI Sport1, Sport1, SportKlub)

Az árverés teljes bevétele és a csarnokban a belépőjegy helyett működő becsületkassza tartalma is a Kosárlabda 2010 Közhasznú Egyesület által létrehozott adományszámlára kerül: Duna Takarékszövetkezet 58600300-11221715.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus