Raksányi Krisztina visszatért Pécsre

Válogatott, az előző fél évben az Euroligában is szereplő kosarassal erősített a PEAC-Pécs női csapata.

Több magyar klub is szívesen látta volna Raksányi Krisztinát, a szezon első felét a Novi Zagreb csapatánál töltő válogatott kosarast, akire nem számítottak már a horvát bajnoknál. Ő szülővárosa, Pécs, a PEAC csapata mellett döntött. 

Ma délután - amint arról a bama.hu beszámolt - sajtótájékoztató keretében jelentette be a klub Raksányi Krisztina visszatérését. Mészáros Zalán, a klub ügyvezetője elmondta, a pécsi klub másfél éves szerződést kötött a 22 éves, 36-szoros válogatott játékossal. Raksányi másfél év után, egy Győrben, valamint egy fél Zágrábban eltöltött év után tért haza Pécsre. 

Mészáros kifejtette: nem azért szerződtették Raksányit, akinek játékára Zágrábban már nem számítottak, mert elégedetlenek lettek volna a külső poszton játszókkal. A honlap információi szerint a PINKK és a Diósgyőr is szívesen látta volna a válogatott játékost.

Maga a kosaras így nyilatkozott visszatéréséről a sajtótájékoztatón: - Egyrészt azért igazoltam ide, mert nagyon örülök annak, hogy hazatérhetek Pécsre.  Másrészt a csapatnál folyó kiváló szakmai munka is vonzó volt számomra. Zseljko Djokiccsal korábban már sokat dolgoztunk együtt, megértjük egymást a pályán és azon kívül is, s a legtöbbet neki köszönhetek a pályafutásom során. Nagyon igyekszem, hogy mielőbb csúcsformába lendüljek. 

A szakvezető, Djokics Zseljko amellett, hogy örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy Raksányi Krisztina visszatért, kicsit a távlati tervekről is szólt: - Egy kicsit visszafelé is kell tekinteni: fontos, hogy egy új klub másfél év alatt eljutott odáig, hogy Nagy-Bujdosó Nóra után egy újabb korábbi, válogatott játékosa tért vissza Raksányi Krisztina személyében – fogalmazott Djokics Zseljko. – Talán ez a legnagyobb dicséret számunkra! Úgy érzem, olyan most ez a klub, mint a szivárvány az égen. És ezzel még nem szeretnénk befejezni, ugyanis az a célunk, hogy a későbbiekben Vajda Annát és Krivacsevics Tijanát is visszahozzuk, s velük együtt ismét nagy klub legyünk, újra az Euroligában szerepeljünk, és megint teli csarnok előtt játsszunk, az emberek pedig élvezzék a kosárlabdát!

Fotó: Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus