Raksányiék és Vajdáék is győztek, Krivacsevicsék elbukták a csúcsmeccset

Sikeres fordulón van túl Raksányi Krisztina és Vajda Anna csapata az európai kupaporondon. Az Euroligában a forduló csúcsmérkőzését Krivacsevics Tijana csapata játszotta Kassán a címvédővel. Mindhárom magyar hölgy helytállt

Nézőcsúcs született a Good Angels Kosice-Jekatyerinburg mérkőzésen - legalábbis kassai szinten női kosárlabda mérkőzésen. A címvédő orosz sztár alakulat vendégjátékára közel 8000 néző látogatott ki.

A mérkőzés hőse a "Jeka" amerikai erőcsatára, Candace Parker volt, aki döbbenetes 35 pontos és 16 pattanós dupla-duplával kulcsszereplője volt a cívédő által 72-68-ra megnyert összecsapásnak. Krivacsevics Tijana helytállt az oroszt "világválogatott" ellen - amelyben Parker mellett többek között Taurasi, Wauters, Gruda, Sztyepanova és Jekabsone is játszott. A magyar középjátékos egy félidőnyit játszott, s 3/6-os mezőnymutatóval 6 pontig jutott. Emellett 5 lepattanót szerzett meg, s volt 2 eladott labdája.

Izgalmas, fordulatos mérkőzést nyert meg odahaza a Novi Zagreb az Euroligában, s Raksányi Krisztina is végre nem csak epizódszerepet kapott,  tisztességes 28 percnyi időt tölthetett a pályán, s összességében rászolgált a bizalomra. A Kibirksis Vici Vilnius ellen 70-67-re megnyert mérkőzésen, amelynek harmadik negyede után döntetlenre álltak a felek, a magyar kosaras lány 4/6-os dupla, 0/1-es tripla és 1/2-es büntető mutatóval 9 ponttal vette ki részét a litván rivális legyőzéséből. Krisztina a mezőnymunkából is kivette részét 1 lepattanóval, 3 gólpasszal és 1 szerzett labdával - 2 labdát eladott.

Az Európa-kupában Vajda Anna csapata, a Botas Adana hazai környezetben is megnyerte a török házi rangadót, 68-50-re legyőzve a Homend Antakya együttesét. Nusi 22 perc alatt 13 ponttal (5/7 dupla, 1/3 tripla) vette ki a részér a sikerből. Statisztikai lapján még 2-2 lepattanó és gólpassz, valamint 1 eladott labda olvasható.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus