Rangadót játszik a Diósgyőr és a Sopron, Iglón a PINKK

A hétvégén a 7. fordulóval folytatódik a női Közép-Európai Liga sorozata. A magyar bajnok Sopron a DVTK vendége lesz, míg a PINKK Iglóra, a Cegléd pedig Somorjára látogat.

Aluinvent-DVTK (3., 3-2) – UNIQA Euroleasing Sopron (4., 3-2)

Nagyon jól kezdte a sorozatot a Diósgyőr együttese, hiszen nyitásként jó játékkal verte a Rózsahegyet, majd papírforma győzelemmel távozott Ceglédről. Ekkor viszont kissé megtorpant Peresztegi Nagy Ákos együttese, amely hazai pályán szenvedett kellemetlen vereséget a Somorjától és Pöstyében halvány játékkal maradtak alul. Az ezt követő szabadnapot viszont úgy fest jól használta ki a DVTK, hiszen legutóbb bravúros győzelmet arattak a PINKK-Pécs otthonában. A 77-70-ra megnyert összecsapás végig kiélezett, magas színvonalú csatát hozott, amely tovább növelte Ravenék sikerének értékét. A miskolciaknak ráadásul hiányzott az izlandi kiválóság, Sverrisdottir a találkozóról.

Önbizalomtól duzzadva várhatja tehát a magyar bajnok Sopront a DVTK. A soproniak szintén felültek a hullámvasútra az elmúlt időszakban. A nyitómérkőzésen a PINKK elleni hazai vereség után Iglón, majd hazai pályán a PEAC ellen nyertek Igor Polenek tanítványai. Éppen emiatt jött nagy meglepetésként a Somorja kiütés, ahol a várható győzelem helyett 28 ponttal maradt alul a Sopron. Valamelyest gyógyírt jelentett a vereségre a Pöstyén elleni sima győzelem, amely a siker mellett Kelly Faris bemutatkozásáról is szólt. Az amerikai hátvéd hosszadalmas talpsérülés után tudott végre pályára lépni. Lassan alakul tehát a soproniak kerete, de természetesen még sok közös munka vár a csapatra.

Ígéretes összecsapásra van tehát kilátás, nagy kérdés, hogy melyik formáját hozzák a felek, ha a legjobbat, akkor a forduló legszínvonalasabb találkozóját láthatják a kilátogató nézők.

 

SBK Samorin (7., 2-4) – Ceglédi EKK (11., 0-5)

Továbbra is nyeretlenül készül a Cegléd, amely ezúttal a rendkívül szeszélyes szezont futó Somorjához látogat. A CEKK-nek még mindig sokat kell szoknia a nemzetközi sorozat ritmusát, eddig sorrendben 49, 37, 20, 28 és 30 ponttal maradtak alul aktuális ellenfeleikkel szemben. A győriek helyett „beugró” ceglédieket ráadásul a sérülések is hátráltatják, szinte nem volt még olyan összecsapás, ahol Arkadiusz Koniecki minden kulcsemberére számíthatott volna. Ha a palánk alatti játékosok közül a betegséggel küszködő Frieson és a rutinos Vilipics is 100%-os lesz, akkor lehet keresnivalója a Ceglédnek.

A Somorja a liga egyik leghektikusabb csapata: két vereséggel nyitottak, majd hatalmas meglepetésre győztek Miskolcon és közben kiütéssel verték a Sopront is. Igaz a két veretlen (Zágráb, Kassa) tükörsimán verte Bozóki Bettináékat.

 

SKBD Rücon Spisska Nova Ves (8., 2-4) – PINKK-Pécsi 424 (6., 3-3)

A PINKK három győztes mérkőzést követően két vereséget szenvedett sorozatban a Közép-Európai Ligában. A soproni bravúrgyőzelmet követően a Rózsahegyet és Ceglédet is simán verte Roberto Hernandez csapata. A zágrábi 11 pontos vereség, fogalmazzuk úgy bőven vállalható volt, legutóbb viszont fontos rangadót vesztett hazai pályán a PINKK a DVTK ellen. A Diósgyőr ellen amúgy jó mérkőzést játszottak Iványiék, ám a záró negyedbeli hajrával sem tudták megfordítani az állást. A baranyaiakra ezúttal egy – az idei sorozatban először – szlovákiai „kirándulás” vár. Az Igló eddig két győzelmet számlálhat, Somorjáról hozták el a két pontot valamint a Ceglédet verték hazai pályán. Kassán és Rózsahegyen a papírformának megfelelően szenvedtek vereséget (41 illetve 14 ponttal), hazai pályán viszont felemás az eddigi mutatójuk. A már említett Cegléd elleni győzelem mellett csúnyán kikaptak a Pöstyéntől, a PINKK számára viszont intő jel lehet, hogy megszorongatták a Sopront, amely végül 10 ponttal tudott nyerni Iglón.

Összességében az utazást is beleszámítva a PINKK a mérkőzés esélyese, hiszen jobb játékosok alkotják keretét és két vereség után minden bizonnyal szeretne is újra győzni a pécsi alakulat.


Szombaton 18 órától két további összecsapásra kerül sor a Közép-Európai Ligában. A Pöstyén (2-4) a Rózsahegyet (1-4) fogadja, míg a sorozat rangadóján a Kassa (6-0) a Zágráb (5-0) vendége lesz. Előbbiben nincs magyar érdekeltség, a két csapat kiélezett mérkőzést játszhat egymással, előre meg nem jósolható kimenetellel. Utóbbi mérkőzésen viszont lesz magyar vonatkozás, hiszen a kassaiaknál Krivacsevics Tijanáért, a zágrábiaknál pedig Raksányi Krisztináért szoríthatunk. A két egyaránt veretlen, Euroligás együttes minden bizonnyal nagy csatára készteti majd egymást.

Fotó: Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus