Rasheed remekelt, Vajda és Horti egymás ellen "túlórázott"

Több külföldön kosarazó honfitársnőnk is alaposan kitett magáért a múlt hét végén. Rasheed Rita győzelemre vezette csapatát, Kajdacsi Judit ismét roppant erős dupla-duplát hozott össze. Magyar szempontból az igazi csemege volt a török élvonalban Vajda Nusi és Horti Dodi csapatának hosszabbításba torkolló csatája - két jól teljesítő magyar lánnyal

Küzdelmes rangadót nyert meg idegenben Honti Kata csapata, a Famila Schio az olasz élvonalban. Az Umbertide - a Schio együtteséhez hasonlóan - 1 vereséggel állt a találkozó előtt, s a Schio nagy küzdelemben 59-53-ra győzött. Félidőben még 3 pontos hátrányban voltak Katáék, 27-24-re vezetett a rivális, ám térfélcsere után talán nagyobb tapasztalatának köszönhetően fordítani tudott Kata csapata. Honfitársnőnk ezúttal csereként lépett pályára, s 17 percet játszott, s 1/3-as dupla, 0/1-es tripla, valamint 1/2-es büntető mutatóval 3 pontig jutott, s mellette volt még 2 lepattanója.

Rasheed Rita csapata, a San Martino élt az eséllyel, azzal, hogy a mezőny egyetlen nyeretlen együttesét, a Chietit fogadta. Ritáék kiütéses győzelmet arattak, már az első félidőben eldöntve az összecsapást. Szünetben 52-16-ra vezettek, s végül a 100 pontot elérve 100-45-re nyertek.

Rita jelentős szerepet játszott a fölényes diadalban. Bő félidőnyi időt, 21 percet játszott, s messze együttese legértékesebb játékosának bizonyult. Mezőnyből kitűnően, közel 73 %-kal (8/11) dobott, 5/6 volt a dupla, 3/5 a tripla "találati aránya". Az így szerzett 19/9 pontja mellé volt 5-5 lepattanója és gólpassza, valamint megszerzett nem kevesebb, mint 8 (!)  labdát, ehhez képest a 3 eladott "belefért". Rita 32-es teljesítményindexével, teljesítményével kiemelkedett úgy csapatából, mint az egész mezőnyből.

Váratlan vereséget szenvedett Vida Anna csapata, a Triestina, amely az utolsó előtti helyen található Valmadrera otthonában maradt alul nagy csatában 62-60-ra. A meccsre a Triestina szempontjából "ráhúzható" az egy fecske nem csinál nyarat mondás, s az a fecske a 39 percet játszó Panka volt. A magyar válogatott bedobó 7/13-as dupla, 2/5-ös triplamutatóval, valamint 8/10-es büntetőzéssel csapata pontjainak csaknem felét szerezte, 28/6 ponttal zárta az összecsapást.  A trieszti társulat második legeredményesebb játékosa, Caterina Bianco 9 pontig jutott...Pankának a 28 pontja mellé volt még 8 lepattanója, 9 kiharcolt faultja, valamint 4 szerzett és 5 eladott labdája.

A román élvonalban Hutlassa Fanni csapata, a Targoviste kiütéses győzelmet aratott a Galati ellen (109-55). A fölényes diadalnak jó alapot adott a 33-11-es első negyed. A magyar bedobó az utóbbi hetek legjobb játékát nyújtotta, 3/4-es dupla és 3/6-os tripla találati aránnyal, egyetlen büntetőjét értékesítve a padról 18 percre beszállva 16/9 pontot tett a közösbe. Fanninak volt még ezen túl 3 lepattanója, valamint 1-1 gólpassza, szerzett és eladott labdája.

Kajdacsi Judit szokásának megfelelően ismét csapata legjobbja volt, ám a lassan állandó bombaerős dupla-duplája ez ezúttal sem bizonyult elegendőnek az üdvösséghez, azaz a győzelemhez. A tapasztalt center a kolozsvári együttesben a Szatmárnémetivel szemben 72-52-re elveszített összecsapást 25/3 ponttal (10/15 dupla, 1/4 tripla, 2/2 büntető) és 16 lepattanóval (6 támadó) zárta. Juditnak volt még 1-1 blokkja és szerzett, illetve 4 eladott labdája. Érdekességként említjük meg, hogy az összecsapáson a kolozsvári együttesből mindössze 4 játékos szerzett pontot...A 23-8-ra elveszített második negyed bizonyult végzetesnek.

A bajnoki címvédő és listavezető Arad otthonában nem termett sok babér Vincze Andrea marosvásárhelyi együttesének. A magyar center csapata által 79-36-ra elvesztett összecsapáson az alulmaradó együttes legjobb dobója s legértékesebb játékosa a magyar center volt, aki 8 ponttal (3/12 dupla, 0/1 tripla, 2/2 büntető) és 11 lepattanóval (4 támadó) zárta a találkozót.

Törökországban "magyar derbit", rendeztek, azaz összecsapott Vajda Anna és Horti Dóra együttese, a Botas Adana és a Canik Bid . A találkozó - amelyen mindkét honfitársnőnk kitett magáért - hosszabbításba torkollott, a rendes játékidő végén 60-60-at mutatott az eredményjelző. Végül meglepetésre Dodiék nyertek 75-69-re Nusi a hétközi Európa-kupa összecsapástól vélhetően nem igazán friss alakulatával szemben.

A győztes csapatban Horti Dóra mindössze egyetlen percet "szusszanhatott", 44-et a pályán töltött, s ezalatt 7/14-es dupla, 0/2-es tripla mutatóval, egyetlen büntetőjét értékesítve 15 ponttal zárta a mérkőzést. Leszedett 6 lepattanót, volt 2-2 gólpassza és szerzett, valamint 4 eladott labdája.

A vesztes oldalon Vajda Nusi 12/6 pontos és 12 lepattanós dupla-duplával zárta a mérkőzést. Pontjait 32 játékperce alatt - amely fault problémák miatt volt csak ennyi - 3/6-os dupla és 2/5-ös tripla mutatóval hozta össze, két büntetőjét elhibázta. Figyelemre méltó, hogy tucatnyi pattanójának több, mint felét 7-et a Canik palánkja alatt szerezte. Volt még 1 gólpassza s eladott 2 labdát.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus