Roberto Inigueznél a védekezés az alap

A Sopron Basket vezetőedzőjével, Roberto Iniguezzel készített interjút a klub hivatalos honlapja arról, hogy mik az első benyomásai, hogyan zajlik a felkészülés, mit gondol a keretről, illetve mi az edzői filozófiája.

A wb-sopron.com interjúja Roberto Iniguez vezetőedzővel:

Ugyan vezetőedzőnk, Roberto Iniguez szerint az első héten még csak felvezető edzéseket végzünk, de aki benézett a hétfői edzésekre, az láthatta, hogy felettébb intenzív, minden részletre kiterjedő munka vette kezdetét. Ámultunk-bámultunk, majd néhány kérdést is intéztünk a szakmai munka felelőséhez, Roberto Iniguezhez, akit a későbbiek folyamán részletesebben is bemutatunk szurkolóinknak.

- Milyenek az első benyomásai?

- Minden helytálló, amit korábban hallottam a klubról! Jól szervezett, kiváló háttérrel, eszközökkel, lehetőségekkel felszerelve, ahol minden feltétel adott egy újabb lépcsőfok megtételéhez. Mindenki büszke lehet már arra is, amit eddig felépítettek, de ami leginkább megragadott, hogy a sikerek, a szép eredmények ellenére sem elégednek meg a jelenlegi helyzettel, érezhető, hogy minden téren a folyamatos fejlődésre törekszenek a klubnál dolgozók.

- Valamivel több, mint hat hét áll rendelkezésre a bajnoki rajtig. Hogy zajlik a felkészülés?

- Az első hét az ismerkedés jegyében telik. Délelőttönként fizikai munka folyik két órában, délután pedig a kosárlabda kerül előtérbe, szintén két órában. A második héttől növeljük az intenzitást, illetve ekkor kapcsolódik be a munkába Clarissa dos Santos és Jelena Miloanovic is. Augusztus végétől pedig már felkészülési mérkőzéseket is vívunk, egyre erősebb ellenfelekkel szemben.

- Fiatal tehetségek és rutinos játékosok kerültek a keze alá, mely minden bizonnyal egyedi munkát igényel.

- Kifejezetten tetszik a keret! Izgalmas feladat, hogy megtaláljuk az egyensúlyt, a játékosok szerepeit, és egy igazán egységes csapattá formálódjunk, ahol mindenkinek meglesz a maga feladata. A fiataloknak tisztelniük kell az idősebbeket és minél többet tanulni tőlük, míg a rutinos játékosainknak segíteniük kell a tehetségeinket a fejlődés útján.

- Mi az edzői filozófiája, milyen csapatot láthatnak majd a pályán szurkolóink?

- Egy biztos, a védekezés alap! Az Euroligában enélkül lehetetlen eredményesen szerepelni. Erre lehet aztán építkezni, felállítani a megfelelő szabályokat, követni a filozófiánkat, kidolgozni a szükséges taktikát, és leginkább rengeteget dolgozni! Az, hogy ezen felül milyen játékstílust képvisel a csapatom, mindig az adott kerettől függ. A Fenerbahce és az Orenburg csapatainál is eltérő stílus jellemzett minket, sőt még két egymást követő év sem volt ugyanolyan, annak megfelelően, ahogy a keret változott. Olyan játékot kell kialakítanunk, mely az adott állományhoz a legjobban illeszkedik, és ezáltal leginkább hatékony. Vannak természetesen elképzeléseim, de előbb alaposan meg kell ismernem a játékosainkat. A fiatalok fejlődése fontos szempont, de például az is, hogy Aleksandra Crvendakicot kihozzuk hármas posztra, ahol óriási lehetőségek nyílhatnak meg előtte. Egyet biztosan ígérhetek, minden mérkőzésen megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani! Ez nem jár mindig győzelemmel, de akkor leszek elégedett egy-egy mérkőzés után, ha szurkolóink úgy állnak fel a lefújáskor, hogy a csapat mindent kiadott magából.

Forrás, Foto, Slide - wb-sopron.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus