Robyn Parks a PEAC bedobója

A spanyol bajnokság 2. legponterősebb játékosa érkezik a PEAC-hoz. 

Az átigazolásról a peacpecs.hu számolt be:

Robyn Parks 183 centiméter magas, 23 éves, 3-2 poszton bevethető játékos, aki tavaly debütált Európában, és egyből a spanyol bajnokság második legponterősebb játékosa lett 18,2 pontos átlaggal a Gran Canaria színeiben. Parks a Virginia Commonwealth University (VCU) hallgatója volt, utolsó egyetemi évében, a 2013-14-es szezonban pedig kiváló statisztikával, 21,7 ponttal és 9,2 lepattanóval, valamint 1,8 szerzett labdával zárt. Kiemelkedő volt a dobásbiztossága is, 49,4%-kal értékesítette mezőnykosarait. Egyetemi évei alatt a szerepelt a liga 10 legjobb százalékkal dobó játékosa között, és 2,7 szerzett labdával a második legjobb volt ebben a kategóriában.

Első európai évében a végül 11. helyen zárt Gran Canariát erősítette, a kontinens egyik legerősebb bajnokságában zárt a második legponterősebb játékosként, a Bembibre csapata ellen 37 pontot, a Zamarat ellen 32 pontot szerzett. Rendkívül atletikus, erős fizikumú játékos, tavalyi teljesítményét a spanyol sajtó egy szóval jellemezte: brutális. Emellett a média kiemeli a játékos remek mentalitását és professzionalizmusát is, mivel a tavalyi szezon során Parks egyetlen mérkőzést és edzést sem hagyott ki, így igazi példaképpé vált a szurkolók és a csapattársak előtt is.

Roberto Hernandez is csak elismeréssel nyilatkozott róla: „Robyn Parks első európai szezonja nagyon sikeres volt, nagyszerűen játszott Spanyolországban, és a liga egyik legponterősebb játékosaként fejezte be az évadot. Számos poszton bevethető játékos, aki nagyban növeli a csapat taktikai lehetőségeit. Fantasztikus fizikuma van. A fő célja az, hogy a lehető leggyorsabban beilleszkedjen a csapatunkba és a játékrendszerünkbe, mind védekezésben, mind támadásban. Úgy gondolom, ez hamar sikerülni fog neki, és sokat segít majd a csapatnak a játék minden aspektusában” – mondta el a PEAC-PÉCS vezetőedzője az új igazolásról, aki augusztusban csatlakozik a csapat felkészüléséhez.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus