Sandro Orlando a PINKK edzője

Sandro Orlando a PINKK Pécsi 424 vezetőedzője, a montenegrói válogatott Jelene Vucetic a legújabb érkező. 

A klub közleménye:

Sandro Orlando lesz a PINKK Pécsi 424 csapatának vezetőedzője a 2015/16-os szezonban. Az 54 éves olasz szakember 1995 óta edzősködik, 2007-2011 között a Famila Schio csapatát vezette. Az olasz élcsapattal 2008-ban megnyerte az Európa Kupát és szerepeltek az Euroligában is. A 2011-12-es szezonban a török Besiktas csapatát irányította, a 2013-14-es idényben a ma már Európa Kupa résztvevő, Napoli csapatát juttatta fel az olasz első osztályba (Seria A1). Korábban az olasz női válogatott másodedzőjeként is dolgozott, Orlando mester hazájában sikeres pályafutást tudhat maga mögött, kétszeres olasz bajnok, háromszor nyert olasz kupát és egyszer az Európa Kupát is elhódította a Schio csapatával.

Iványi Dalma: - Sandro Orlando nagy rutinnal és nemzetközi tapasztalattal rendelkező szakember, aki kiváló pedagógus és nagyon jól épít közösséget aktuális csapatainál. Biztos vagyok benne, hogy épülő csapatunk jó kezekbe kerül, és sokat tanulhatunk tőle; játékosok, szakmai stábtagok egyaránt. Sandro Orlando már januárban is kiszemelt volt a vezetőedző posztra, de akkor még a Napoli kötelékébe tartozott.

Sandro Orlando augusztus 19-én érkezik Pécsre.

Laczka Miklós másodedzőként csatlakozott a PINKK szakmai stábjához, ahol Iványi Dalma szakmai igazgató mellett Dr. Papp Zsolt csapatorvos és Takács Krisztina masszőr képviselik a folyamatosságot. Laczka Miklós, a 24 éves fiatal szakember a PVSK női utánpótlás műhelyétől érkezett a PINKK Pécsi 424 csapatához.

Átigazolási hír:

Jelena Vucetic a PINKK Pécsi 424 csapatához szerződött. A 21 éves, 180 cm magas, 1-2-es poszton bevethető montenegrói válogatott játékost hatalmas ígéretnek tartják hazájában és Szerbiában. A tavalyi szezont a szerb Vojvodina csapatánál töltötte, ahol imponáló statisztikát produkált (mérkőzésenként 33,5 perc alatt 22,6 pont, 5,4 gólpassz, 4,7 lepattanó, 2,5 szerzett labda). A szerb kupa döntőjében kiváló játékának és a 39 szerzett pontjának köszönhetően 79:71 arányban verték a szerb bajnok Radivoj Korac csapatát. Jelena a montenegrói nemzeti csapatban is szerephez jutott a nyári Eb-n, augusztus 26-án csatlakozik a pécsiekhez.

A már korábban bejelentett Jewel Tunstull és Binta Drammeh augusztus 31-én érkeznek Pécsre.

PINKK Pécsi 424

Pécs, 2015. augusztus 18.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus