Stefan Svitek az Aluinvent DVTK vezetőedzője

A magyar női kosárlabda válogatottat a nyári csehországi Európa-bajnokságra kijuttató szövetségi kapitány, az Euroligában több csapattal is sikerrel szereplő Štefan Svitek irányítja ősztől az Aluinvent DVTK-t.

A csapat hivatalos honlapja, a dvtk.eu számolt be Svitek szerződtetéséről:

Az apai ágon magyar, anyai ágon német-magyar származású, magyarul jól beszélő Štefan Svitek családja a II. világháborút követő zűrzavaros években keveredett Tolna megyéből Csehszlovákiába, ő maga már a Kassa közeli Gölnicbányán született 1966-ban.

A 204 centiméter magas egykori kiváló csehszlovák, majd szlovák válogatott kosárlabdázó játékos-pályafutása során hazáján kívül egy évtizeden keresztül Németországban a Bundesligában légióskodott. Érdekesség, hogy 1998 és 2000 között ugyanabban a városban, Ulmban sportolt, mint a DVTK labdarúgó csapatának jelenlegi edzője, Bódog Tamás. Profi pályafutásának utolsó éveit Ausztriában és Magyarországon töltötte.

 Ezt követően edzősködni kezdett, több neves klubot irányított a legmagasabb szinten. A kassai Good Angels csapatával négyszer nyert szlovák bajnokságot és rendszeresen az Euroliga rájátszásába jutottak, majd irányította a szintén szlovák MBK Ružomberok hölgyeit is. Lengyelországban a Wisła Can-Pack Kraków vezetőedzőjeként kétszer akasztottak aranyérmet a nyakába és az Euroligában is remekül szerepeltek. Legutóbb az úgyszintén lengyel euroligás CCC Polkowice csapatánál vállalt vezetőedzői feladatot. Eközben két alkalommal is kinevezték a magyar női kosárlabda-válogatott kapitányának, jelenleg is az ő irányításával készül a csapat a nyári csehországi Európa-bajnokságra.

Szövetségi kapitányi munkája mellett tavaly ősszel a DVTK utánpótlásában az egyéni képzés és a belső edző-továbbképzés területén vállalt szerepet, így nem lesz számára ismeretlen a Generali Aréna.
 

Forrás - dvtk.eu
Foto, Slide - boon.hu, Bujdos Tibor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus