Svéd próbajátékos Zalaegerszegen

Egy hetes próbajátékra érkezett a ZTE NKK csapatához a svéd válogatott Stefanie Yderström. A 23 esztendős, mindkét hátvédposzton bevethető játékos idén végzett egyetemi tanulmányaival az Egyesült Államokban, a Miami egyetemen.

Kell is az erősítés a zalai együttesnek, hiszen Gáll Tamás vezetőedző több kulcsjátékosára sem számíthat a 2013/2014-es idényben, hiszen a válogatottban is bemutatkozó Szalay Virág valamint a rutinos Szélesy Judit is anyai örömök elé néz. De távozott Zalából Vida Anna, Czank Tímea és az amerikai Gensler is. A ZTE NKK vezetőedzője, a Zalai Hírlapnak elárulta Ambrus Szandra személyben pedig egy súlyos sérültje is van a csapatnak. A 24 éves Ambrus a Göcsej Kupán szenvedett térdsérülést és mint kiderült: keresztszalag-szakadás miatt műteni kell, felépülése hosszú hónapokat vesz igénybe.

A zalaiak amúgy is rendkívül kevés játékossal készültek eddig is, így pedig már elengedhetetlen a keret megerősítése. Ennek érdekében érkezett Zalaegerszegre a már említett Yderström is. A svéd játékos hosszú ideje erősíti hazája válogatottját, előbb az utánpótlás majd a felnőtt keretnek is rendszeres tagja volt. Részt vett a 2011-es és az idei Európa-bajnokságon is. Yderström 2009 és 2013 között a Miami egyetemen tanult és kosárlabdázott, végzős évében 32 mérkőzésen 11,7 pontot és 2,3 gólpasszt átlagolt.

A ZTE NKK szombaton kezdi meg bajnoki szereplését, amikor 17 órától a Vasas vendégei lesznek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus