Svédországba igazolt az irányító

A svéd bajnokság 4. helyén álló Umea csapatához igazolt a korábbi válogatott, a Sopronnal több alkalommal is bajnokságot nyerő, korábban Franciaországban és Szlovákiában is kosarazó Németh Bernadett.

A rutinos irányító természetesen itthon is edzésben tartotta magát. A napokban utazott ki a svéd városba. Az első benyomásai - azt leszámítva, hogy a budapesti tavaszból csöppent a mínusz 10-12 fokos, havas skandináv télbe, amely ott egyébként enyhe időnek számít - kifejezetten kedvezőek. Nagy szeretettel fogadták leendő társai és az edzők, s nem is került teljesen ismeretlen társaságba. Az Umea csapatának van szlovák légiósa, s olyan játékosa, aki korábban Szlovákiában kosarazott, s ott ellenfelekként találkoztak a magyar irányítóval. Úgy érzi, igen jó, erős csapatba került, amelyben nem kevesebb mint 4 svéd válogatott játékos szerepel, egyikük ott is volt a tavalyi Eb-n 7. helyezést elért nemzeti csapatukban. 

A tapasztalt magyar kosaras új csapata nem csak a svéd bajnokságban, a Balti Ligában is szerepel, ahol a második helyen áll. Németh Bernadett válogatott irányító e nemzetközi sorozatban mutatkozik majd be új csapatában, méghozzá az észt fővárosban, Tallinnban a 4. helyen álló Eclex Tallinn elleni két rangadóval. Mint mondta, várhatóan lesz játéklehetősége bőven, hiszen eddig egy magát sokkal inkább a kettes poszton otthon érző kosaras szervezte az Umea játékát.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus