Szabó Fanni a DVTK játékosa

A 23 éves válogatott hátvéd az Egyesült Államokból tér haza. 

Az irányító és a hátvéd posztján is bevethető Szabó Fanni néhány nappal 15. születésnapja előtt mutatkozott be a felnőtt mezőnyben a BSE mezében. Le is csapott rá a Sopron, három éven keresztül erősítette a csapatot - és ez szó szerint értendő, mert az első két évben az alapszakaszban 12, illetve 20 mérkőzésen átlagban 20 percet töltött a pályán. 2013-ban az Egyesült Államok felé vette az irányt, és a Dartmouth Collage csapatában szerepelt az egyetemi bajnokságban. Valósággal berobbant a University of Massachusetts ellen szerzett 34 pontjával, és további hat alkalommal dobott 20 pont fölött (egyetemi évei alatt összesen 19 alkalommal lépte át ezt a határt).

Amerikai tanulmányai idején sem feledkeztek meg róla Magyarországon, sorra kapott meghívót a korosztályos válogatottba. 2010-ben Szkopjében vezéregyénisége volt az U16-os Divízió B Európa-bajnokságon győztes válogatottnak, és a 2015. évi magyar-román közös rendezésű Európa-bajnokságon is csak sérülése miatt nem vehetett részt, pedig számított rá Štefan Svitek szövetségi kapitány.

- Fanninak nagyon jó a munkamorálja - nyilatkozta Štefan Svitek, az Aluinvent DVTK vezetőedzője. - Jól védekező, egész pályán letámadó csapatot szeretnénk, ebben lehet a segítségünkre, de ugyanakkor ponterős is. Biztos vagyok benne, hogy sok örömet fog okozni a szurkolóinknak!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus