Szabó Fanni: NCAA-szezoncsúcs évzáróra!

Nem unatkoztak az ünnepek között az Egyesült Államokban tanuló s az egyetemi bajnokságban szereplő magyar kosaras lányok. Felemás sikerrel szerepeltek az óesztendő utolsó napjaiban ifjú honfitársnőink. Szabó Fanni ismét nagyot alakított új szezoncsúcsot ért el remek meccsel zárta az óesztendőt

Súlyos 89-53-as vereséggel zárta a tavalyi évet a Balla nővérek csapata az ORU, amely a Nebraska otthonában kapott ki 89-53-re. A két pécsi lánynak sem ment a játék, pontot egyikük sem szerzett. Dorottya 11, Bernadett 21 percet játszott, előbbinek 5, utóbbinak 2 sikertelen mezőnykísérlete volt.  Előbbinek 1 eladott labda, utóbbinak pedig 1 lepattanó és 4 eladott labda került még a statisztikai lapjára.

A FIU egy győzelemmel és egy vereséggel zárta 2013-at. A Fairleigh elleni 79-57-es siker alkalmával Lábady Zsófi pontot nem dobott, a mezőnyben hasznosan játszott 25 perce alatt. 4 sikertelen mezőnykísérlete mellé szerzett 4-4 lepattanót és labdát, volt 1-1 blokkja s gólpassza. Hegedűs Janka 5 percet kapott, mindkét büntetőjét értékesítette, volt 1-1 gólpassza és eladott labdája.  

Janka sajnos a Wake Forest elleni remek, 86-79-re elveszített összecsapáson nem jutott szóhoz, ellenben Zsófi végig pályán volt. 5/3 ponttal zárt, egyetlen tripla- és két büntető kísérletét bedobta, viszont mind a négy kétpontos próbálkozása sikertelen volt. Leszedett 8 lepattanót (4-4 támadó és védő), s volt 2-2 gólpassza, eladott és szerzett labdája.

Szamosi Amadea és Szécsi Orsi csapata, a Duquesne Dukes 67-57-es Pittsburghben elszenvedett vereséggel búcsúzott a tavalyi évtől. Orsi kapott lehetőséget, 29 percet játszott, s 1/7-es dupla, valamint 1/2-es tripla és büntető mutatóval 6 ponttal fejezte be az összecsapást. Leszedett 4 lepattanót (1 támadó), volt 1-1 gólpassza, blokkja és szerzett valamint 2 eladott labdája.

Szabó Fanni és csapata, a Dartmouth a bajnokságba is beszámító Blue Sky Classic elnevezésű tornán lépett pályára az ünnepek között. Előbb 54-43-ra kikaptak a La Salle együttesétől. Fanninak ezen a napon nagyon nem ment, 1/14-es (1/7 dupla, 0/7 tripla) mezőnymutatóval és 3/4-es büntetőzéssel 5 ponttal fejezte be a mérkőzést. Volt 3 lepattanója, 5 gólpassza, 4 szerzett és 2 eladott labdája. Másnap, a Massachussetts ellen viszont parádézott a magyar kosaras, és csaknem csapata pontjainak felét szerezve főszerepet játszott az együttes 76-72-es sikerében, amely együttese második diadala volt. Szafi  remek, 67%-os, 12/18-as mezőnymutatóval (8/9 dupla, 4/9 tripla) és 6/7-es büntetőzéssel szezoncsúcsot jelentő 34/12 ponttal fejezte be az összecsapást. Statisztikai lapjára emellett még 6 lepattanó, 3-3 szerzett és eladott labda, valamint 2 gólpassz íratott fel - igazán pazar évzárás.

Egy video Szabó Fanni káprázatos évzáró meccséről:

ERRE A LINKRE KATTINTVA!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus