Szabó Fanni újabb kitűnő egyéni teljesítményei

Bár a játéknapok tekintetében elég szépen "szétszórva", de újabb mérkőzéseken jutottak túl az amerikai egyetemi csapatokban pallérozódó ifjú magyar kosaras hölgyek. Szabó Fanni egyértelműen vezéregyéniséggé nőtte ki magát a Dartmouth-ban, legutóbbi két meccsén 20 pont fölött átlagolt - más kérdés, hogy tartalékos csapata vereségeket szenvedett. Nézzük részletesen, ki hogyan teljesített!

A Balla nővérek csapata, az ORUG a Northwestern otthonában lépett pályára, a két magyar lány csapata 84-54-re kapott ki. Bernadett 32 percet játszott, volt 6 sikertelen mezőnykísérlete, ugyanakkor mind a 4 büntetőjét értékesítette. A 4 pontja mellé szedett 2 lepattanót, volt 1 gólpassza, valamint 5 eladott labdája. Dorottya 9/6 ponttal zárta félidőnyi "küldetését" a mérkőzésen, 1/4-es dupla, valamint 2/4-es tripla mutatóval és két büntetőjéből egyet bedobva. A mezőnyben leszedett 2 lepattanót, volt 1-1 gólpassza és eladott labdája.

Lábady Zsófi és Hegedűs Janka csapata, a FIU a Tenesse Tech vendégeként nyert hatalmas csatában 70-65-re. Zsófi 21 percet játszott, volt 1-1 sikertelen dupla, illetve tripla kísérlete, valamint 1-1 lepattanója, szerzett és eladott labdája, valamint 2 gólpassza. Hegedűs Janka ezúttal mindössze 5 percet kapott, s volt egy sikertelen kétpontos kísérlete.

Szabó Fanni - ahogy az utóbbi tőle hetekben megszokhattuk - mindkét legutóbbi mérkőzésén csapata legjobb dobójának bizonyult. A Bryant ellen hazai környezetben 79-69-re elveszített meccsen Szafi csapata pontjainak éppen egy harmadát szerezte, 23/3-at. Tette ezt 8/12-es dupla, 1/7-es tripla, valamint 4/5-ös büntető mutatóval. A meccset végig játszó magyar lánynak volt emellett 4 lepattanója, 1 gólpassz, 3 szerzett és 2 eladott labdája.

Az Egyesült Államokban - kosárlabda terén - igen jó nevű, magasan rangsorolt De Paul vendégeként egy jó kis meccset játszva 90-76-ra kapott ki. A második félidő közepén rövid időre egy 15-2-es robogást bemutatva át is vették a vezetés Szafiék, de a hajrá egyértelműen a De Paul csapatáé volt. A 39 percet játszó magyar kosaras 50%-os mezőnymutatóval (4/7 dupla, 3/7 tripla) 18/9 ponttal zárta a mérkőzést, 2 büntetőjéből 1 volt sikeres. Volt még 3 lepattanója, 5-5 gólpassza és szerzett, illetőleg 6 eladott labdája.

Újabb szép győzelmet aratott a Szécsi Orsival és Szamosi Amadeával felálló Duquesne Dukes, amely a városi rivális St. Morris-t verte 79-63-ra. Orsi 36 percet játszott, ezalatt 5/9-es dupla, 0/2-es tripla, valamint 1/2-es büntető mutatóval 11 pontot tett a közösbe. Volt emellett 6 védő lepattanója, 3 gólpassza, 1 blokkja, valamint 2 szerzett és 4 eladott labdája. Az újabban sajnos "jegelt" - pedig amikor több lehetőséget kapott, bizonyította képességeit - Amadeának ezúttal egyetlen perc "játéklehetőség" jutott.

Csutorás Fanni csapata a Iowa Western Reivers három biztos győzelmet aratott a múlt héten. Előbb a McCook nevű intézmény csapatát "oktatták" 96-43-ra, majd a Southwestern-t verték 83-43-ra. Fanni az előbbi összecsapáson 10, utóbbin pedig 12 pontot tett a közösbe.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus