Szabó hat triplás meccse az NCAA-ben!

Újabb mozgalmas héten vannak túl a tengerentúli egyetemi csapatokban pattogtató honfitársnőink. Az elmúlt héten Balla Dorottyának, Szécsi Orsinak és Szabó Fanninak is volt kiemelkedő játéka, mérkőzése az amerikai egyetemi bajnokságban

Józan Ágota nem játszott az USAO legutóbbi, a Mid-America Christian ellen 88-57-re elveszített meccsén.

Balla Dorottya viszont újfent bizonyította rátermettségét, az ORU csapata által a Missouri ellen 86-64-re elveszített mérkőzésen csereként pályára lépve 15/3 pontot szerezve (5/5 dupla, 1/5 tripla, 2/3 büntető) csapata legeredményesebb játékosának bizonyult. Volt még 1-1 lepattanója és gólpassza, valamint 2 szerzett és 3 eladott labdája. Ezúttal nővére, Bernadett is játszott, méghozzá 20 percet, és 1/6-os dupla, valamint 5/5-ös büntető mutatóval 7 pontig jutott. Volt még 5-5 lepattanója és eladott, valamint 1 szerzett labdája.

A FIU női csapatában Hegedűs Janka és Lábady Zsófi sima 77-52-es sikernek volt részese a Prairie View ellen. Zsófi 29 perc alatt 2/5-ös dupla és 0/1-es tripla mutatóval 4 pontig jutott, leszedett 3 lepattanót, volt 2 gólpassza, valamint 1-1 blokkja és szerzett labdája. Hegedűs Jankának ezúttal 7 perc adatott, s egy rontott dupla kísérlete mellett bedobta mindkét büntetőjét, valamint volt 1 eladott labdája.

Két igen jó meccset játszott - s nyert meg - Szécsi Orsi és Szamosi Amadea csapata, a Duquesne Dukes. A Providence ellen 83-78-ra megnyert összecsapást Orsi 26 percet a pályán töltve 8/3 ponttal (2/7 dupla, 1/1 tripla, 1/2 büntető) és 8 lepattanóval (3 támadó) zárta. "Lőlapján még 4 gólpassz, valamint 2 eladott labda látható. Amadeának ezen az összecsapáson 2 perc jutott, 2 büntetője közül az egyik volt sikeres, így 1 pontot tett a közösbe.

A Saint Francis otthonában 86-66-ra megnyert mérkőzésen Orsi ismét 26 percet töltött a pályán, és 6/10-es dupla, 0/2-es triplamutatóval, mindkét büntetőjét értékesítve 14 ponttal fejezte be a mérkőzést. Volt emellett 5 lepattanója (2 támadó), 2 gólpassza, valamint 1 szerzett illetve 4 eladott labdája. Amadea ezen a mérkőzésen 6 percet játszott, volt egy sikertelen triplakísérlete, valamint 1 lepattanója.

Szabó Fanninak a napokban megint volt egy remek meccse - más kérds, hogy a Dartmouth Big Green ennek ellenére is kikapott saját pályáján 81-59-re a veretlen Albanytól. A magyar kosaras a maga 22/18 pontjával messze csapata legeredményesebb játékosának bizonyult. Pontjait 2/2-es dupla és 6/11-es tripla mutatóval érte el, s a 38 percet játszó magyar lány a mezőnymunkából is szépen kivette részét. Volt 5 lepattanója, 3 gólpassza, 2-2 blokkja és szerzett, illetve 4 eladott labdája.  A következő összecsapáson a New Hampshire szinte "kivédekezte" Szafi csapatának, a szemét, s 54-37-re nyert. Ifjú honfitársnőnk 34 percet játszott és "holtversenyben" csapata legeredményesebb játékosa lett, 3/6-os dupla, 0/5-ös tripla, valamint 4/4-es büntető mutatóval elért 10 pontjával. Volt még 2-2 lepattanója, gólpassza, valamint szerzett, illetve 1 eladott labdája.Tegyük hozzá, Szabó Fanni együttesét most sérülések sújtják, 3 meghatározó játékos dőlt ki az együttesből.

Csutorás Fanni 6 ponttal járult hozzá csapata, az Iowa West Reimers 88-75-ös, a Cloud County fölött aratott győzelméhez.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus