Szécsi Orsolya is Miskolcon folytatja

Az Egyesült Államokban tanulmányait befejező játékost a pénteki sajtótájékoztatón mutatták be az Aluinvent-DVTK-nál.

„Három évvel ez előtt alakult újjá a női kosárlabda Miskolcon, ez lesz a negyedik szezonunk. Tavaly a bajnokságban bár sikerült megnyernünk az alapszakaszt, a végelszámolásban sajnos csak a negyedik helyen végeztünk. Idén a csapattal szemben megfogalmazott céloknak megfelelően legalább érmet kell nyernünk, de szeretnénk a döntőbe jutni, a bajnokságban és a Magyar Kupában is. Sokat dolgoztunk a keret megerősítésén, ezért a válogatott magyar játékosokkal, és néhány minőségi idegenlégióssal kiegészülve úgy gondolom, ez sikerülni is fog.” - idézi Szabó Tamás ügyvezető szavait a DVTK hivatalos honlapja. Ezt Maikel Lopez vezetőedző azzal egészítette ki, hogy center, irányító és bedobó posztra keresnek játékosokat.

A spanyol szakvezető a sajtótájékoztatón a csapat felkészüléséről is beszélt. „A csapat felkészülése augusztus 18-án kezdődik, kiegészülve az NB I/B-ben szereplő második csapat játékosaival. A légiósok szeptember elején csatlakoznak az edzésekhez. Az alapozó időszakban vasárnap kivételével minden nap lesznek foglalkozások. Erősítő és labdás termi edzések mellett a stadionban is dolgoznak majd a lányok, az atlétika pályán heti két alkalommal. Több meghívást is kapott a csapat felkészülési tornákra, ami egyelőre bizonyos az, hogy szeptember 19. és 21. között Iglón lépünk pályára egy nemzetközi kupán, a szervezőktől kapott információ szerint többek között a Good Angels Košice és a Szpartak Moszkva együttesei ellen. Tervben van október elején egy hazai torna rendezése is, várjuk a visszajelzéseket a meghívottaktól. Természetesen edzőmeccseket is játszunk majd a hírek szerint október 18-19-i hétvégén kezdődő bajnokságban. Azt szeretném, ha tudnánk folytatni azt a munkát, amit idén januárban elkezdtünk és ez mind a játékunkban, mind pedig eredményességben is szemmel láthatóan megmutatkozna. Az elvárásaim szerint legalább egy szintet lépnünk kell előre minden versenysorozatban.”

A sajtótájékoztatón az új igazolás Szécsi Orsi is bemutatkozott. „Hat évet töltöttem az Egyesült Államokban, 2 hónapja tértem haza, akklimatizálódok. Örülök, hogy itt lehetek, a lányokat ismerem a válogatottból, volt, akivel együtt nőttem fel, de érdekes lesz, hogy most már együtt küzdhetünk a minél nagyobb sikerek eléréséért.”

A DVTK-hoz kapcsolódó hír, hogy a jövőben a klub működteti a Miskolci Városi Sportiskolában tavasszal megszűnt leány kosárlabda utánpótlást. "A csapat életében nagyon fontos mérföldkő ez. A klubunkkal szorosan együttműködő utánpótlás szervezettel, a Miskolci Tehetséges Kosarasokért és Röplabdásokért Alapítvánnyal közösen (röviden: MITEKA) versenyeztetjük a fiatalokat a jövőben. Biztos vagyok benne, hogy ez a szakmai munka színvonalának emelkedését eredményezi majd, és az eredményekben is meg fog mutatkozni. Szeretnénk, ha belátható időn belül minden korosztály képviselné magát az országos döntőkben és érmeket is szerezne, ami sajnos nem volt jellemző a miskolci utánpótláscsapatokra az elmúlt 20 évben." - nyilatkozta Szabó Tamás.

Forrás: wbasket.hu
Kép: dvtk.eu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus