Szerb válogatott centert igazolt a PEAC-Pécs

A 191 cm magas, 23 esztendős Tina Jovanovics a Crvena Zvezda együttesétől érkezik a Magyar Kupa-győztes pécsiekhez.

Az amerikai Destiny Williams után újabb centerrel bővült a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapatának kerete: a szerb válogatott Tina Jovanovics szerződött a Mecsekaljára. A 23 éves, 191 centi magas játékos az előző szezonban a bajnoki ezüstérmes Crvena Zvezdában kosarazott, ráadásul nem is akárhogyan, hiszen a bajnokságban 14 pontot és 9,5 lepattanót, az Adria-ligában pedig 13,7 pontot és 12,5 lepattanót átlagolt meccsenként. A jó teljesítményére már korábban felfigyelt a pécsi csapat vezetősége, szerették volna már februárban szerződtetni, de akkor ez nem jött össze – most viszont le tudták igazolni Jovanovicsot.

– Volt egy súlyos térdsérülése, de a tavalyi szezont már végigjátszotta a Zvezdában, és nagyon jó mutatói voltak – fogalmazott Mészáros Zalán, a PEAC-Pécs ügyvezető igazgatója a pécsiek hivatalos honlapjának. – Mindössze 23 éves, fejlődőképes, van benne potenciál, s nem mellesleg ár-érték arányban remek választásnak tűnik. Bízunk benne, hogy Nevena Jovanovicshoz hasonlóan ő is sokat fejlődik nálunk, s meghatározó játékos lesz az Európa-ligában.

Tina Jovanovics számára megkönnyítette a pécsi ajánlat elfogadását, hogy a PEAC-ban játszik két honfitársa, egyben barátnője, Nevena Jovanovics és Szanja Orozovics is. De természetesen nem csak ez döntött.

– Nagyon jó lehetőségnek tartom a PEAC-Pécs csapatát a karrierem, a fejlődésem szempontjából – mondta Tina Jovanovics. Ráadásul két barátnőm is itt játszik, akiket a válogatottból ismerek: Nevena Jovanovics és Szanja Orozovics. Beszélgettem velük, nagyon sok pozitív dolgot meséltek a klubról, elégedettek voltak. Elmondták, hogy jó az itteni atmoszféra, jó edzővel és keményen dolgoznak, ami számomra fontos szempont.

Egyvalamit mindenesetre megúszott az új játékos: a PEAC-Pécsnél lassan hagyományossá váló úgynevezett „post season period”-ot, amely épp most fejeződött be – jöhet tehát a nyári pihenés. Zseljko Djokics vezetőedző az utóbbi hat hétben alaposan megdolgoztatta játékosait, Váczi Márk és Baumann Norbert segítségével egyrészt az erőnlétet, a robbanékonyságot, gyorsaságot fejlesztették, másrészt a technikai elemeket is csiszolták.

– Amíg más pihen, mi dolgozunk. Hiszek benne, hogy az itt elvégzett munkának meglesz az eredménye! – fogalmazott Zseljko Djokics.
Az elmúlt szezonban megvolt, hiszen a PEAC-Pécs három érmet szerzett: ezüstöt a bajnokságban, aranyat a Magyar Kupában, bronzot a Közép-európai Ligában.

A PEAC-Pécs korábban már szerződtette az amerikai Destiny Williamset, míg Nagy-Bujdosó Nóra Sopronba igazolt.

Forrás: PEAC-Pécs Sajtóközlemény
Fotó: fibaeurope.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus