Szinte teljes a megújuló PINKK Pécsi 424 kerete

Ruják Nóra, Gémes-Sarok Nikolett és Sánta Petra 3 éves szerződést kaptak. Hosszabbított a klub Kovalcsik Emesével, Mojzes Ginával és Domokos Kinga Rékával. Érkezik Szabó Réka, Bozóki Bettina és Martonosi Zita, valamint két amerikai, Aaliyah Whiteside és Talia Walton - még két fiatal magyar játékos és egy külföldi center érkezése várható. Laczka Miklós a vezetőedző, Iványi Dalma újra munkába áll a szakmai stábban.

A PINKK Pécsi 424 közleménye:

Ruják, Gémes-Sarok, Sánta 3 év!

Nem teltek munka nélkül az elmúlt hetek a megújuló PINKK Pécsi 424-nél. Klubunk 3 éves szerződést kötött Ruják Nórával, Sánta Petrával és a csapatkapitány Gémes-Sarok Nikolettel.

A tanulmányait az Egyesült Államokban folytató Nagy Dorottyán kívül miden magyar játékosunk marad, így a következő szezonban is csapatunkat erősíti Kovalcsik Emese, Mojzes Gina és Domokos Kinga Réka. Nagy Dorottyának ezúton is sok sikert kívánunk és vissza várjuk őt!

Tovább erősödik csapatunk magyar gerince. A PINKK Pécsi 424-ben folytatja pályafutását Szabó Dóra, Bozóki Bettina és Martonosi Zita.

Szabó Dóra 21 éves 171 cm magas, 2-es poszton bevethető játékos Ceglédről érkezik, ahol kiegyensúlyozottan jó teljesítményt nyújtott (33,4 perc alatt 9,4 pontot átlagolt mérkőzésenként). Dóra elsősorban a távoli dobásai miatt veszélyes, ponterős játékos, értékes tagja lehet a rotációnknak.

Bozóki Bettina 26 éves, 190 cm magas center a PEAC csapatától érkezik. Tapasztalt, jó játékos, az előző szezonja nem sikerült a legjobban, mert kevés játéklehetőséget kapott, ezért most bizonyítani akar, nagyon fontos és hasznos tagja lehet a csapatunknak.

Martonosi Zita 25 éves, 174 cm magas, 1-2 posztokon szereplő játékos, aki Angliából, az egyetemi tanulmányait befejezve tér haza és kezdi meg első NBI A csoportos szezonját. Korábban Kecskeméten, legutóbb Szegeden (a 2014/15-ös szezonban 30.7 perc, 13.2 pont, 8 lepattanó, 5 szerzett labda, 3.1 gólpassz volt az átlaga) játszott. Martonosi Zita tavaly az Universiade válogatottban való szereplése során hívta fel magára a figyelmet. Erőszakos, energiával teli játékával és pozitív hozzáállásával igazán jó csapatember lehet és okozhat meglepetéseket az ellenfeleknek.

A PINKK Pécsi 424 szerződtette a 22 éves 183 cm magas, 2-3 poszton bevethető amerikai Aaliyah Whiteside-ot és a szintén amerikai Talia Waltont (23 éves, 188 cm magas, 4-3 poszt).

Aaliyah Whiteside a Georgia Tech egyetem csapatától érkezik, ahol az elmúlt szezonban a konferenciájának (ACC) a legjobb dobója lett (19,5 pont, 7,2 lepattanó, 2,7 assist, 1,7 szerzett labda volt az átlaga). Aaliyah Whiteside csapatunk egyik meghatározó embere lehet. Erős, atletikus, és ezeket a kvalitásait nagyon jól használja, agresszívan támadja a gyűrűt, betörései veszélyesek, emellett sok faultot tud kiharcolni, valamint a közép távoli dobása is erős, tipikusan az a fajta játékos, akit nehéz megállítani.

Talia Walton a Washington egyetem csapatától érkezik, az előző szezonban 16,5 pont, 6,4 lepattanó és 1,6 assist átlagot ért el. Idén nyáron a Los Angeles Sparks draftolta. Talia Walton legnagyobb fegyvere a távoli dobása, de a játék kevésbé látványos elemeiben is meghatározó tud lenni, nagyon hasznos munkát végez. Az amerikai egyetemi bajnokságban csapata igazi vezéregyéniségének bizonyult, a legjobb 4 közé vezette csapatát és az elődöntőben is fantasztikus teljesítményt nyújtott (az első nyolc 3 pontos kísérlete sikeres volt). Igazi győztes típus, mi is fontos szerepet szánunk neki.

Még két fiatal magyar játékos és egy külföldi center érkezése várható.

Laczka Miklós lesz a PINKK Pécsi 424 vezetőedzője.

A fiatal szakember az elmúlt szezont a csapat másodedzőjeként kezdte, de Sandro Orlando liszensz problémája miatt február elsejétől vezetőedzői feladatokat látott el. Munkájával és hozzáállásával nagyon elégedett volt a klub vezetősége ezért esett rá a választás.

Laczka első számú segítője Petőfi Áron lesz, aki korábban a 'B' csoportos csapatunk vezetőedzőjeként dolgozott.

Iványi Dalma is csatlakozik a szakmai stábhoz! Dalma az elmúlt 1,5 évben a második gyermeke születése után elsősorban édesanyaként állt helyt, de most eljött a visszatérés ideje. Dalma segíti a fiatal edzőink munkáját is a következő szezonban, de elsősorban a játékosaink egyéni képzése lesz a feladata.

Szakembereinkkel 3 éves megállapodást kötött klubunk. A szakmai stáb egy erőnléti edző érkezésével lesz teljes.

PINKK Pécsi 424

Pécs, 2016. július 4

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus