Tartalékosan próbál elődöntőbe jutni a Sopron

Ma este 18 órától egyetlen pontos hátrányból kezdi az izraeli Maccabi Bnot elleni Európa-kupa negyeddöntő visszavágót az MKB Arénában az Uniqa Euroleasing Sopron női kosárlabdacsapata.

A múlt csütörtökön Izrael Ashdod városában az "odavágó" végjátéka mellett egyik legjobb játékosát is elveszítette az Uniqa: az amerikai bedobó, Kayla McBride fáradásos törést szenvedett jobb lábfején, így másfél-két hónapos kihagyásra kényszerül. A ma esti visszavágón nélküle kell megpróbálni kiharcolni a továbbjutást a soproni lányoknak.

Igor Polenek, az Uniqa vezetőedzője annak ellenére, hogy a csapat egyik legeredményesebb játékosa nélkül kell megpróbálni nyerni, bizakodó. Mint mondta, nagyon reméli, hogy a hazai visszavágóra sok szurkoló látogat ki, és hajszolja bele a győzelembe a lányokat.

A soproni csapat edzője tisztában van vele: nagyon nehéz feladat vár játékosaira, hiszen egy remek erőkből álló ellenfél látogat az MKB Arénába. Polenek kiemelte: a Maccabinak négy egészen kivételes képességű játékosa van, Clark, Doron, Hightower és végül, de nem utolsósorban az első meccsen 29 pontos, 20 lepattanós dupla-duplát elérő Jackson. Védekezésben elsősorban rájuk fókuszálnak majd az Uniqa játékosai. Az izraeli találkozó kapcsán Polenek még kiemelte: a Maccabi nem bonyolítja túl a játékot, kosarasai egyéni képességeire alapozva próbál lendületes, gyors játékot játszani, sok egy-egy elleni akcióval. Ez ellen kell hatékonyan védekezni, ez lehet a győzelem, s persze a továbbjutás kulcsa - ennek megvalósítása reményében lép pályára este az Uniqa Euroleasing, a cél az Európa-kupa elődöntője.

Kerekesszékes bemutató

Az Európa-kupa negyeddöntő visszavágójának szünetében is érdemes lesz a soproni szurkolóknak a helyükön maradni, ugyanis nem mindennapi látványosságban lehet részük. A szünetben ugyanis a Soproni Tigrisek kerekesszékes kosárlabdacsapata a Soproni Sördögök néhány játékosával karöltve kerekesszékes kosaras bemutatót tart majd, ami azt jelenti, hogy a Sördögök kosarasai is kerekesszékből próbálják majd a kosárba juttatni a labdát.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus