Több légiós honfitárnőnk is remekelt a múlt héten

Romániában és Törökországban két fordulót játszottak a múlt héten, olasz földön pedig egyet. E bajnokságban szerepelnek légióskodó kosaras lányaink. Bár csapataik eredményei elég vegyesek, határainkon túl kosarazó lányaink többnyire kitettek magukért csapataik bajnoki meccsein.

A török élvonalban hétközi fordulót is rendeztek. Horti Dóra csapata, a Canik 80-69-re kapott ki a Kayseri otthonában. "Dodi" 38 percet játszott, s 7/17-es dupla, valamint 7/10-es büntető mutatóval szerzett 21 pontot, s volt 7 lepattanója, 1 gólpassza, valamint 4 eladott labdája. Hogy bírja a sorozatterhelést arra vasárnapi teljesítménye a példa, akkor is kitett magáért, főszerepet játszott csapata 89-73-as, a TED Ankara ellen aratott győzelmében.  Ezen az összecsapáson 29 percet játszott, s 23 pontot szórt, a duplákat 6/13-as találati aránnyal dobta, triplát (1/1) és büntetőt (8/8) pedig nem hibázott. A mezőnymunkából is kivette a részét, 8 lepattanóval (3 támadó) és 3 gólpasszal.

Vajda Anna csapata hét közben odahaza 80-66-ra verte a Ceyhan csapatát. A magyar kosaras 29 percet játszva 7 pontot dobott (2/5 dupla, 1/1 tripla, 0/3 büntető), leszedett 4 lepattanót, volt 1-1 gólpassza és eladott labdája. Hét végén idegenben, amikor az Orduspor otthonában nyert 71-64-re csapata, Nusi jóval aktívabb volt, egyik legjobbjának bizonyult. Ő szerezte a legtöbb pontot - 2/3-as dupla, 2/7-es tripla és 7/9-es büntető mutatóval - 17-et, és a legtöbb lepattanót, szám szerint 9-et. Lőlapjára még  gólpassz, s ami kicsit azért ront az összképen, 7 eladott labda került.

Olasz földön, az élvonalban Honti Kata megbízható, stabil 30 perces "menettel" járult hozzá a Schio biztos, velenceiek elleni sikeréhez (82-48). Kata 3/5-ös dupla mutatóval szerzett 6 pontja mellett leszedett 4 lepattanót, kiosztott 3 gólpasszt és szerzett 1, valamint eladott 2 labdát. Rasheed Rita újonc csapata, a San Martino a félidőben még vezetett, három negyed után pedig csupán egyetlen pont hátrányban volt a nagy múltú Parma otthonában, de a végére elfogyott az erő, s 65-55-re kapott ki az együttes. Rita ismét csapata legjobb dobójának bizonyult, kerek 20 pontot (3/9 dupla, 3/7 tripla, 5/6 büntető) dobott, leszedett 1 lepattanót, adott 1 gólpasszt, valamint volt 4-4 szerzett és eladott labdája.

A másodosztályban Vida Panka csapata, a Triestina megint győzött, méghozzá 59-52-re a Muggia ellen. Panka ismét csapata legeredményesebb játékosának bizonyult 14 pontjával, amelyet 4/12-es dupla, 1/5-ös tripla, valamint 3/4-es büntető mutatóval ért el. Leszedett emellett 7 lepattanót, volt 2 gólpassza, 3 szerzett és 4 eladott labdája.

A román élvonalban Arad-Targoviste csúcsrangadót játszottak hét közben. Hutlassa Fanni a 73-69-re alulmaradó Targovistében ezúttal epizódszerepet kapott, csupán nem egészen 5 percet játszott. Kajdacsi Judit a kolozsvári egyetemi csapatban hét közben odahaza lépett pályára a Brassó ellen és 18 pontig jutott úgy, hogy 7-ből 4 duplát, 3-ból 2 triplát s 10-ből 6 büntetőt dobott be. Emellett leszedett 9 védő pattanót. Hétvégén előző együttese, a Sepsiszentgyörgy ellen játszott. Bár a rutinos center kitett magáért, s ismét egy igen "izmos" dupla-duplát hozott össze, nem igazán akadtak társai. A középjátékos csaknem 38 percet játszott, s ezalatt 6/15-es dupla, valamint 1/4-es tripla mutatóval, és 80 %-os (4/5) büntetőzéssel 19 pontig jutott. Emellett leszedett 15 lepattanót, ráadásul 8-at a sepsiszentgyörgyi, a támadó palánk alatt. Az összecsapást Déri Csaba lényegesen erősebb kerettel rendelkező együttese, a sepsiszentgyörgyi csapat 102-50-re nyerte meg.

Vincze Andrea sérülése miatt hétközben nem játszott a marosvásárhelyi csapatban, amely Szatmárnémetiben kapott ki 63-43-ra. Hét végén viszont pályára lépett, de nem lehetett sok oka örömre. Csapata hazai környezetben súlyos, 94-46-os vereséget szenvedett a Galatitól, amely 30-6-ra nyerte az első negyedet. Andi itt már játszott 13 percet, volt 3 sikertelen mezőnykísérlete, leszedett 2 lepattanót, adott 3 gólpasszt és eladott, valamint szerzett is 2-2 labdát.  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus