Többségben a sikerek

Nem minden Európában légióskodó honfitársnőnk lépett pályára a múlt hét végén, akik játszottak, többnyire győzelmeknek örülhettek. Leszámítva Vida Annát, aki ugyan talán legjobb olasz élvonalbeli meccsén van túl, csapata azonban továbbra is nyeretlen.

Horti Dóra csapata Vajda Nusi előző szezonbeli együttese, a Botas ellen játszott, s nyert egy izgalmas meccsen 76-71-re a török élvonalban. A magyar válogatott középjátékosa nem egészen egy félidőnyit játszott, s 19 perc alatt 3/7-es dupla és 2/2-es büntető mutatóval 8 ponttal járult hozzá csapata sikeréhez, s emellett leszedett 6 lepattanót.

Az Egyesült Királyságban a múlt hét végén Fritz Judit csapata, a Cardiff Archers fölényes győzelmet aratott a nyeretlen sereghajtó Leeds ellen (96-39). A magyar bedobó 7/11-es dupla, 1/4-es tripla, valamint 5/6-os büntető mutatóval 19 pontot tett a közösbe. A mezőnyben is igen hasznos volt a 26 percet játszó honfitársnőnk, hiszen leszedett 6 lepattanót, volt 7 gólpassza s szerzett 3 labdát, kettőt pedig eladott.

Szlovákiában a Kassa újabb fölényes győzelmet aratott a bajnokságban, a Slovan Bratislava együttesét verte 114-51-re, Krivacsevics Tijana 10 pontot dobott.

Olasz földön a Schio fölényesen nyert, 93-45-re verte az Orvieto csapatát. Honti Kata 24 perc alatt 4/7-es duplázással s egyetlen büntetőjét értékesítve 9 ponttal zárta a mérkőzést, s amellett, hogy eredményesen, a mezőnyben is hasznosan játszott: volt 2 lepattanója, 4 gólpassza, szerzett 3 és eladott 1 labdát.

Továbbra is várat magára Vida Panka együttesének, a Triestinának az első győzelme, a csapat ezúttal a velenceiek ellen szaladt bele egy elég nagy pofonba, 91-54-re nyert a Venezia. Panka talán a legjobb meccsét játszotta az olasz élvonalban, hiszen 23/9 ponttal (5/11 dupla, 3/8 tripla, 4/4 büntető) fejezte be a mérkőzést. Leszedett 4 lepattanót, volt 3 gólpassza és 5 szerzett labdája, négyet viszont eladott.

Rangadót játszott, s nyert meg a lengyel bajnokságban a Wisla Krakkó, amely az Energa Torunt verte 84-79-re. A találkozón Quigley Alexandriát bizonyos szempontból új oldaláról ismerhettük meg. 27 percet a pályán töltve 12/3 ponttal (2/6 dupla, 1/1 tripla, 5/7 büntető) zárta a derbit. Volt 1 lepattanója, s hogy a társak kiszolgáláshoz is mennyire ért, azt ezen a fontos meccsen kiosztott 8 gólpassza mutatja - emellett 5 labdát eladott.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus