Trieszti bravúr Vida Panka dupla-duplájával

Zajlik a rájátszás az európai női bajnokságokban - több ligában is magyar kosaras hölgyekkel. A Wisla Krakkó (Quigley Alexandria) már döntős lengyel földön, a Schio a második meccsen Honti Kata nélkül is biztosan nyert s elődöntős, miként Romániában (Hutlassa Fanni) a Targoviste is. Török földön Vajda Annáék még a négy közé jutásért küzdenek. A legnagyobb "dobás" Vida Panka nevéhez fűződik, aki dupla-duplát ért el, csapata pedig hosszabbításban verte az olasz másodosztály éllovasát

Honti Katáék gond nélkül jutottak az olasz bajnokság elődöntőjébe, a Schio Kata nélkül is simán nyert az Orvieto otthonában (92-56). A másodosztályban Vida Panka dupla-duplával járult csapata bravúrjához: a Triestina idegenben, hosszabbításban verte az éllovas Genova együttesét 62-59-re. Panka 21/9 pontot (3/11 dupla, 3/5 tripla, 6/6 büntető) és 10 lepattanóval vette ki a részét a Triestina meglepő sikeréből.

Lengyelországban a Wisla Krakkó 3-0-lal jutott túl az Energie Torun csapatán. A második meccsen 81-46-ra győzött a krakkói együttes, Quigley Alexandria, a csapat magyar válogatott játékosa 19 perc alatt 6/8-as dupla és 0/3-as tripla mutatóval 12 pontig jutott. Volt még 4 lepattanója és 3 gólpassza. A harmadik meccsen - kissé összekeverve - a végeredmény tekintetében ugyanezeket a számokat produkálták a csapatok, Torunban 61-48-ra nyertek a krakkóiak. Ezen a meccsen Allie 23 percet töltött a pályán, s 3/7-es dupla mutatóval, 1 triplát s 2 büntetőt elhibázva 6 ponttal zárt. Statisztikai lapjára e meccsen még 4 lepattanó, 2 gólpassz és 1 eladott labda került. 

Hutlassa Fanni csapata, a Targoviste a brassóiak 2-0-s legyőzésével bejutott a román bajnokság elődöntőjébe. A bedobó a hazai, 79-64-re megnyert meccsen nem lépett pályára, a második, idegenben, csapata fölényes, 91-57-es sikerével végződött találkozón viszont frissen igen-igen jó teljesítmnyt nyújtott. Kezdőként 23 percet játszott és 5/8-as dupla, 1/2-es tripla és 0/4-es büntető mutatóval 13/3 pontig jutott. Leszedett  lepattanót (3 támadó), és volt 1 gólpassza.  

Érdekesen alakul Vajda Annáék párharca a török bajnokság negyeddöntőjében. Nusi csapata, a Botas Adana idegenbeli győzelemmel kezdte az Istanbul Üniversitesi elleni párharcot. Az 58-54-es végeredménnyel végződő mérkőzésen Nusi 27 perc alatt 4 pontot (1/5 dupla, 0/1 tripla, 2/2 büntető)  és 3 lepattanót szerzett, 3 eladott labdával. A második összecsapáson, Adanában visszavágott az isztambuli egyetemi együttes, méghozzá sima 84-64-es győzelmet aratva. Ezen a meccsen Nusi 26 perc alatt 2/5-ös dupla és 0/2-es tripla mutatóval 4 pontig jutott. Volt még 1-1 lepattanója és gólpassza - a párharc folytatódik.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus